Сряда, 1 Май 2024, 11:24

Втори саботаж срещу ВиК "Бебреш", този път в Ботевград

23 Ноември 2016, 17:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3700 40


През последните два дни вододаването в Ботевград бе драстично намалено. Към 21:30ч. на 21 ноември налягането на водата в Ботевград е намалява драстично в зоната от бул. „България” до ул. „Преслав”. По този повод служители на ВиК „Бебреш“ ЕООД своевременно предприели действия по установяване на евентуална авария, но такава така и не открили. На 22 ноември търсенето на скрита авария или спукан водопровод продължило, но без успех. Отворени били всички шахти, които не са асфалтирани.

По случайност жител на Ботевград разкрил каква е причината за нарушеното водоподаване. В съвместен разговор с работна група на водното дружество гражданинът съобщил, че вечерта на 21 ноември забелязал двама души, които работели нещо по кран на ул. „Княз Батемберг”, като си помислил, че това са служители на ВиК. Управителят на ВиК „Бебреш” Цветозар Гаврилов съобщи, че когато проверили крана на въпросната улица, той бил спрян. „Този кран е на централния водопровод ф150 и не е пипан може би от 5 години, защото той се спира само и единствено по време на авария. Всички служители на ВиК знаят това и никой няма да отиде и да го пипне. Последствията: кранът беше затворен и голяма част от града нямаше вода” , заяви г-н Гаврилов.

„Нямам обяснение за случилото се. Не мога да си обясня такова поведение. При всички положения това е умишлено посегателство. Деянието е извършено със специален ключ. Първо човекът си е направил труда да отвори почти асфалтираната дупка, след това да сложи този ключ и да спре крана. Това не е нещо, което да е случайно направено. Водоподаването в града вече е нормализирано”, каза управителят на ВиК.

Той съобщи, че проблеми с водоподаването в Ботевград няма. Във водохващанията на ВиК „Бебреш” има достатъчно количество вода в следствие на валежите, които паднаха преди около две седмици.

Припомняме, че в началото на месец ноември налягането на водата в с. Врачеш бе драстично намалено. Тогава бдителен гражданин на селото сигнализирал за счупен пожарен хидрант, на който грижливо е закачен маркуч и огромно количество от хидранта се излива през маркуча в канализацията. Устройството се намира на входа на Врачеш, в близост до дърводелска работилница – най-ниската точка на селото с най-високо налягане.

Източник: balkanec.bg

Коментари (40)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 17:52

    Тулата и футбл.съдя 'от вик в затворо!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 17:59

    в началото на селото всеки знае ,че е подлогата на тулата Цеки и нали се сещате ,че все още немогат да си намерат местото от яд

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 18:05

    Няма ли полиция и прокуратура за тия тульовски мутри. Защо тоя Цеки все още не е привикан на разпит. Та това е диверсия спрямо обществото !!!! :evil:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 18:08

    ТУЛЬОВЦИТЕ ДЕЙСТАВАТ С ПЪЛНА СИЛААМА МОЛЯ ВИ СЕ ИДИОТИ НА ТУЛАТА СПРЕТЕ С ИДИОЩИНИТЕ СИ ЧЕ ЦЯЛА ОБЩИНА ЕБАВАТЕ И НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДА ВИ РАЗБЕРЕ НЯКОЙ БОЙ Е...Е И СРЪБСКА МУЗИКА ЩЕ ИМА

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 18:15

    Кмете, съботаж е източването на язовира. А това го направи ти, поради некомпетентност.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 18:18

    Кой беше тоа цеки ли е меки ли е.А да оня ГЕЙ с мишата опашка.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 18:22

    Полицията спи, будни граждани спасяват положението и двата пъти. За какво квичат общинарите в подписката си до МВР?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 18:27

    Поредната простотия на някои дето мразят кмета. Тия образи отдавна са отритната от обществото, а скоро ще гният в затвора. Никой в града пет пари не дава за тях.
    Гавалюгов вчера спечели национална награда. Това е доказателство за качествата му. Тухлата, Цеки и Шопа не могат и да сануват за награда, дори и на общинско ниво. Наградата на Иван им е поредният трън в задника. И ако мислят ме ще отърват затвора - да видят как сега министри дават показания, а Москов и Ненчев най-вероятно ще лежат в затвора. Така че, Тула, Цеки, Шопе - вашето време идва. И цял Ботевград ще ръкопляска!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 18:35

    Това си е дело на гавалиговци.Типично в техен стил.Да отклоняват внимание и да се оправдават с други.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 19:04

    Лъснa истинaтa,сaми си прaвим мърсотии,и после друг виновен,дaй ни дa теглим клюките и дa се търкaляме,то нямa тaкивa боклуци кaто нaс.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (195)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete