Неделя, 19 Май 2024, 09:09

Второ редовно заседание на Общински съвет-Етрополе

30 Януари 2017, 19:52
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2409 23


На 30.01.2017г. от 17.30ч., се проведе второто редовно заседание на Общински съвет-Етрополе, на което присъстваха всички съветници. Дневният ред включваше 12 точки и нямаше предложения за промяна.
По т. 1: Питане от Групата общински съветници на „Българска социалистическа партия" относно сигнали за неработещи радиопостове в с. Лопян, последва отговор от кмета на общината, въз основа на който стана ясно, че проблемите са от липсващи кабели, а не от повреда поради обилния снеговалеж тази зима.
Особено внимание предизвика т.2:Предложение относно приемане на бюджета на Община Етрополе за 2017 година, по която последваха изказвания от страна на Венета Гергова, Владимир Александров, Володя Вълов, както и председателите на комисиите към общински съвет. Като цяло нямаше разногласия по предложението за бюджет, който бе определен като социално ориентиран и с реално заложени цифри.В гласуването не участваха Ралица Ботева, Васил Василев и Марин Маринов, поради подадени декларации за конфлкт  на интереси.Предложеният бюджет в размер на 11 029 137 лв., бе приет с 9 гласа "за" и 5 "против".
По т.3 относно приемане на Общински план за младежта за 2017 година, "за" гласуваха 16 съветници и 1 "против". В програмата са заложени следните приоритетни области на действие:
1. Насърчаване на икономическата активност и кариерно развитие на младите хора.
2. Подобряване на достъпа до информация и качествени услуги.
3.Насърчаване на здравословен начин на живот.
4.Превенция на социалното изключване на младите хора в неравностойно положение.
5.Развитие на младежкото доброволчество.
6.Повишаване на гражданската активност на младите хора.
7.Участия в дейности и общински културни мероприятия.
8.Развитие на междукултурния и международния диалог.
9.Повишаване на ролята на младите хора в превенцията на престъпността.
10.Предприемане мерки за неразпространение на наркотични вещества.
Предложенията по точки от 4 до 10 включително: /4. Предложение относно приемане на Отчет на общинска програма за закрила на детето в община Етрополе за 2016 г.
5.  Предложение относно приемане на Програма за закрила на детето в община Етрополе за 2017 г. 
6.  Предложение относно приемане на Анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците на територията на община Етрополе 
7.  Предложение относно допълнение на Програмата за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост през 2017 година
8.  Предложение относно приемане на Списък за броя, вида и местонахождението  на общинските жилища по предназначение за 2017 година
  9.  Предложение относно предоставяне за безвъзмездно управление на недвижим имот - частна общинска собственост на Министерство на здравеопазването, за нуждите на Филиал за спешна медицинска помощ - гр. Етрополе 
10.  Предложение относно определяне на свободните мери, пасища и ливади за общо и индивидуално ползване /  станаха  решения на общински съвет с единодушно гласуване
По т. 11 бе отпусната парична помощ на Зюмбюла Димитрова в размер на 500,00лв.
По последната точка бяха гласувани направените разходи за командировки на председателя на Общинския съвет и на кмета на общината за периода 01.07.2016г.-31.12.2016г. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (23)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Януари, 23:44

    Няма нищо за дупките и коловозите по улиците, защо ? От Ботевград до Тетевен, по калпави улици от Етрополските няма,

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Януари, 10:53

    http://balkanec.bg/do-31-mart-se-ogranichava-dvizhenieto-na-mps-nad-20t-po-pat-iii-3009-pravetsetropole-33776.html

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Януари, 18:23

    Правят се огради около залата, после се затрупват новите огради с ненормално високи преспи мръсен сняг и ще видим като се стопи на какво ли ще приличат оградите-нови и дали ще са невредими? Толкова ли няма кой да изрине и откара някъде този сняг? Там вече се вдигна стената -толкова е високо изринатото, че и Доналд Тръмп може да ни завиди!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: шишо 31 Януари, 20:19

    А вие незнаете как е изринат снега на стадиона в ябланица всичко е на мрежата и колците са полегнали

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Януари, 22:15

    Дано другата година да почнат от начало да ринат улиците за това ли се плащат толкова пари на фирми за почистване!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 31 Януари, 23:49

    Етрополе е феодален град без мъже.Р.Стоянов докара проваленият си син иго направи кмет.Бойко го изгони защото му нямаше доврие. На времето Стоянов ликвидира село Лопян .А,сега негов племенник го осира с животни .Завел е тумба цигани да мунработят.Ате вършат кражби в селото.Тази общинска управа е престъпна .За чистотата на общината отговая лице с прякор Кенгоро-бивш милиционер за снегопочистване -джанка? За фудбол300000 лв. За болница 200000лв. При личните лекари студ мизерия гнусни тоалетни падащи тавани.
    Кмете не опетнявай честа на пагона.Не забравяй безплатен обяд Няма. С почит:Възмотен гажданин Пенчев

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 08:20

    Мунчопенчев,мунработиш ли ти?Възмотен съм ако някой те е взел на работа!Що не си джиткаш фудбол с топче за пингпонг и не мъчиш малкия мозък да драще щуротии!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 08:57

    Малко е прав номер 6. Нещата в Етрополе отиват на зле.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 09:28

    Не е ли време вече да се самосезира прокуратурата в този град за безчинствата, които вършат нашите кметски и общински управници? Господа ЕТРОПОЛЦИ - спите ли ??? Няма ли в този град гражданско общество? Време е тези некадърници да си вземат партакешите и да се махат. Как може на едни ритнитопковци от кол и въже да дават 300 000 и повече, а в същото време града да прилича мизерна дупка. Зимата още не е свършила, а те казват че нямат пари за снегопочистване, а в същото време по цял ден мислят как да крадат пари. Махайте се ! Дайте път на честните и можещите.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 09:38

    Като агитираш хората да изказват гражданското си мнение, защо пишеш като мишок анонимно в сайтовете? Така ли се изразява гражданска позиция? Градът ни е чудесен, ала хората като теб го правят "мизерна дупка".

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete