Събота, 11 Май 2024, 09:16

Wolf Fest Ден 1: финландците Amorphis, Wolfheart и дъждът разбиха Челопеч (СНИМКИ)

9 Юли 2022, 12:51
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 712 0


Дългоочакваното и отглагано второ издание на Wolf Fest – Вълчата пътека стартира на 8 юли. Предизвикателства пред организаторите не липсваха – технически проблеми със захранването не позволиха на българските групи Конкурент и Drive your life да се изявят на фестивала.
Друга промяна в последния момент наложи по спешност от съседна Гърция да пристигнат Full House Brew Crew на мястото на легендата от Motorhead Phil Campbell и неговата група. Гърците бяха първата от трите групи, които излязаха на сцената в дъждовния юлски ден. Със стегнат сет изпълниха ролята си на подгряваща банда, като в зажаднялата публика се забелязваха доста хора, които харесаха тяхната изява.
Тогава дойде и ред на главният участник в първия ден (дано не и във втория) – дъждът. В този ден може би дъждобраните бяха по-вървежни от бирата. На моменти проливен дъжд, няколкочасовите валежи се постараха да убият настроението за Wolfheart. Малко хора бяха останали пред сцената за изявата на северняците, които въпреки условията показаха професионализъм и отношение към публиката. Wolfheart, с тяхната интересна амалгама от мелодичен дет и блек метъл с типично скандинавско звучене, изсвириха изключително стегнат сет, който, примесен с дъжда, се усещаше като северна снежна буря. Ghost of Karelia, Aeon of cold, Boneyard и др. песни на бандата прозвучаха под неспирния дъжд.
Гвоздеят на вечерта разбира се бяха други финландци с култов статут – Amorphis. Това им е осмото гостуване в България, като те продължават да бъдат все така обичана и желана за концерти група. Към 23.30 те се качиха на сцената в парк „Корминеш“, като по поръчка и дъждът спря. Amorphis започнаха с Northwards от актуалния им аблум Halo, последвана от On the dark waters. Феновете чуха още Silver bride, The moon, Sampo, House of sleep и тоталната класика Black winter day. Така след сет от около 1 ч. и 20 мин. Amorphis пожелаха до нови срещи на българските си фенове.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (230)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete