Петък, 19 Април 2024, 13:50

Ябълката на раздора

5 Януари 2022, 21:55
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1203 4


В иделния център на град Елин Пелин стърчат останките от бившето заведение за бързо хранене „Зиг Заг“. Наскоро общинската администрация публикува официална позиция на сайта на общината, като прехвърля отговорността към общинския съветник Валери Брънзелов. Според публикуваното съобщение: „В сградата има открити части от „ВиК“ инсталация на бившето заведение, които може да доведат до аварии. На постройката е монтирано и електро табло - тип разпределителна касета с лесен достъп, което е необходимо да се демонтира или обезопаси и собственика е многократно уведомяван за него.“ Стърчащите тръби от остатъчната ВиК инсталация, обаче се намират в разчистената част от металната постройка, която е собственост на общината, а разпределителната касета е отговорност на ЧЕЗ.
Безспорно остатъците от бившето заведение са грозни и много опасни, но трябва да признаем, че е доста странно общинската администрация в лицето на кмета Ивайло Симеонов и най-дългогодишният общински съветник Валери Брънзелов да не могат да се разберат за съсобствеността си. Атаката срещу Брънзелов идва в момент на напрежение, след като общинските съветници от БСП снеха своето политическо доверие от заместник-кмета Станислав Димитров и искат неговото освобождаване. Инвестиционните намерения на Брънзелов за строителство на жилищна сграда в този имот, закупен между другото от чичото на кмета Симеонов, среща сериозен отпор от общинската администрация в някои определени моменти. Жалби срещу проекта, изискване за подземни паркоместа и изчезване на папки за изправяне на регулация изникнаха, когато се разбра за непогасеното задължение към ГБС и последвалият запор, изборът на нов управител на газовото дружество и една намалена пазарна оценка на общински имот от 7 дка, за който предстои търг. Съвпадението между тези събития може и да е случайно, но не изглежда добре. А според слуховете във въпросния имот има инвестиционен интерес от верига хипермаркети. Нещо, което не се е харесало на един неуспял почетен гражданин на общината...
Цялата позиция на Община Елин Пелин може да прочетете тук: http://elinpelin.bg/currentNews-7171-newitem.html


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (2)
    1. добавен от: Анонимен 6 Януари, 00:04

    Алооо малоумните мисирки едни снимки не може да качите нормално ....

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Януари, 09:04

    Ясно е че има засегнати интереси на кмето.

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Януари, 21:08

    Това е центъра на град Елин Пели през 2022 година. А щяхме да сме най-добрата Обшина за живеене. Стига цирк хора о помнете се!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: НашиА 7 Януари, 21:55

    Добре де, може ли на толкова ниско ниво да се пуска статията. Аре малко по грамотно.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete