Понеделник, 29 Април 2024, 15:59

Яна Тодоранова и Кристина Касабова демонстрираха в Елин Пелин как се гласува с машини

11 Ноември 2021, 10:48
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 781 0


Кандидатите на „Демократична България“ Яна Тодоранова (с преференция 102) и Кристина Касабова (с преференция 107) проведоха среща с граждани на Елин Пелин, на която демонстрираха как се работи с машините за гласуване и разговаряха за ползите от дигитализацията и нуждата политиците да се отчитат на хората.

Продължават срещите на кандидатите от листите на „Демократична България“ с гражданите от цяла софийска област.

На пазарния ден в Елин Пелин една от най-често повдиганите теми се оказа дигитализацията – как тя облекчава живота на всеки от нас от тежестта на държавната администрация и как драстично намалява възможностите за корупция, оставяйки повече обществен ресурс за подобряване качеството на живот на хората.

Яна Тодоранова призова избирателите да изберат кандидат, който заслужава доверието им. „Днес кандидатствам за вашето доверие. Правя го с увереност, че в тази битка влизам със страхотен екип от професионалисти, които са доказали, че не отстъпват под натиск и изкушения,“ сподели тя и добави, че всеки един глас може да промени разпределението на мандатите в едно населено място или община, а оттам в областта и дори в държавата.

Нейният призив беше и хората да продължат да изискват отчетност на своите представители след изборите. „Ние ще продължим да се срещаме и отчитаме на хората по места регулярно, а не само в предизборна кампания.“

Яна Тодоранова и Кристина Касабова помогнаха на желаещите да изпробват новата версия на симулатора за машинно гласуване.

Всички, които тестваха машината споделиха след това, че е било сравнително лесно и няма нищо страшно, но е добре човек да има възможност да го направи 2-3 пъти преди деня на вота – за свое успокоение.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete