Вторник, 14 Май 2024, 13:16

Яне Янев: Нека видим сега, как олигарсите ще си скрият доходите

29 Март 2013, 17:36
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 780 0


РЗС има изключителен принос в навечерието на изборите българският народ да разбере олигарсите, шефовете на РПТ-тата, мераклиите за партийни вождове и депутатски листи и още един куп държавните чиновници какво имущества притежават и какви пари декларират. Това заяви на пресконференция лидерът на РЗС Яне Янев. “Законът вече е факт и е публикуван в брой 30 на “Държавен вестник”. Това отваря една нова страница в публичността на имуществото и парите на много лица, за които имаше чадър през целия т.нар. демократичен преход. Аз да видя как олигарсите и висшите чиновници в НАП и митниците, еврочиновници и еврокомисари ще скрият това, което получават. Няма как да го направят. Нещо повече – ще има насрещни проверки и данъчни ревизии и част от тях ще стигнат до съда”, заяви Янев.

“Втората битка, която спечелихме – от БСП и ДПС юристите им твърдяха, че няма как да издържи пред КС Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта и казваха, че тя е противоконституционна. Днес Конституционният съд се произнесе, че комисията, която оглавявах, на практика си е вършила работата изцяло в духа на конституцията и закона”, допълни лидерът на РЗС.

Той изтъкна, че от партията вече са сигнал в прокуратурата с входящ номер. “Сигналът е заведен от днес. Той е относно данни за извършени престъпления по НК. Съвсем накратко ще разясня. По наши данни на 20 март около обяд служители на НС, оторизирани по закон да извършват съответни действия по Закона за конфликт на интереси са позвънили в МС. Те са сигнализирали, че днес е последната дата за подаване на декларация за несъвместимост и конфликт на интереси. След позвъняването единствено се е отзовал министърът на здравеопазването. Всички останали са започнали да търсят възможност как да излязат от ситуацията. И при форсмажорни обстоятелства на тотална паника сигнализират президента, че има проблем с тези декларации. Начело с госпожа Захариева, бивш секретар на президента, започват да мислят възможност да намерят шанс да излязат от тази патова ситуация. Поради невъзможност да измислят нищо, са прегазили много сериозно закона”, подчерта Янев.

Той поясни как са постъпили притеснените министри: “На 21 сутринта проверяват има ли свободни входящи номера от дата 19 и20. Деловодителките в президентството отговарят, че няма свободни номера. Паниката става още по-голяма. Едно от лицата на тази сбирка дава идея да се ползват, забележете, изходящите номера, само и само да се спасят. И наистина осъществяват това безумие. Започва попълване на конвейр, при което в бързането си пропускат да впишат в качеството си на какви подписват декларацията”, заяви Яне Янев.

Източник: Агенция БЛИЦ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete