Четвъртък, 2 Май 2024, 17:40

Йоана Христова представи първата си стихосбирка

21 Май 2015, 18:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2838 8


Нашата съгражданка Йоана Христова  представи днес от 18:00ч. в Исторически музей Ботевград първата си самостоятелна книга. По образование тя е магистър с профил „Управление на човеките ресурси“ към УНСС – София, а преди това завършва висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“ – София. Близки, познати и роднини на Йоана изпълниха зала „Орханиец”, за да я уважат в нейната представителна изява на творческа тематика.
 
Обичайно, г-жа Тодорка Коцева, директор на музея, приветства гостите и им благодари за присъствието. Тя даде думата на екскурзовода на музея Десислава Иванова, която с голямо удоволствие представи стиховете, които авторката е подредила в стихосбирката. Тя бе озаглавила представянето „Йоана Христова – дълбока, искрена изповед за пъстрия цвят на женската душа”.
 
След това Йоана лично представи книгата си. „Много хора ме питаха защо представянето не се състоя в София, тъй като от няколко години живея и работя там. Направих го в Ботевград, защото аз съм от Трудовец и това е моя роден край, тук съм прекарала едни от най-хубавите мигове в живота си. Правя това представяне заради моите приятели, защото те го поискаха”. Сподели тя.
Авторката пише стиховете от малка, но досега не й е хрумвало да ги отпечата и направи достояние на по-широка аудитория. Творбите в книгата са предимно на любовна тематика, но тя поясни, че със своя креативен поглед, всеки читател може да открие по нещо за себе си. Писателката уточни, че в стихосбирката не са включени всички нейни стихове и в бъдеще възнамерява да издаде и останалите. „Нямам  идеята, че ще стана велик поет – аз не се боря за това. Има Яворов, Далчев, Евтимов. Аз просто го правя, защото ми доставя удоволствие".
Самата Йоана не успя да скрие силното вълнение от събитието и задачата да скрие сълзите си се оказа непосилна за нея. Тя апелира някои от присъстващите да излязат и да прочетат пред всички стиховете, които са им направили най-силно впечатление.
 
Авторката уточни, че стихосбирката не се продава, а се подарява. Вместо това, тя постави празна кутия до книгите и заяви, че събраната от тази вечер сума ще бъде дарена, но все още не се е спряла на конкретна кауза. Към края Йоана получи множество поздравления и похвали по повод първата й стихосбирка и раздаде автографи.
 
Интервю с Йоана Христова четете в утрешния брой на в-к „Балканец”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Май, 19:27

    Браво,достойно,прекрасно,успех.Адв.Г.Убенов

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Май, 19:39

    Прекрасно!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:13

    Убенов,ти си истински ценител не само на красотата,но и на интелекта.Интимно.Симпатизантка

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:56

    Bravo!Tq e prekrasen 4ovek!Uspeh vuv vsi4ko Io!Celuvam te!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Май, 21:01

    Йо е прекрасен човек!Пожелавам и от сърце много здраве и успехи в личен и професионален план!Дай Боже да има повече млади хора,като нея!Обичам те!Целувки! :wink:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Май, 22:05

    как може да се получи стихосбирката?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Май, 12:19

    Можеше в зала "Орханиец" вчера.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 22 Май, 20:48

    Super si!Pozdravleniq!Produljavai samo napred!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete