Петък, 19 Април 2024, 15:33

Йордан Бозов от Балкан е №1 на шестия кръг в НБЛ

27 Ноември 2012, 13:39
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2613 0


Още, когато поставихме началото на класацията на BBALL.BG за MVP на кръга в НБЛ, го направихме с изричната уговорка, че нашият избор няма да се уповава единствено на голата статистика и цифрите, формиращи коефициента на полезно действие на даден баскетболист. Много е лесно да вкараш 30 на някой отбор, където бюджетът е толкова, колкото твоята заплата за три месеца. Най-полезният обаче върши много повече от това да е най-резултатен, най-добър борец в подкошието, или най-прецизен подавач в един-единствен двубой. Той си е свършил отлично работата точно тогава, когато е бил най-нужен на своя отбор, а срещата, в която го е направил наистина е имала важно значение.

Такъв е случаят с Йордан Бозов. BBALL.BG гласува единодушно за бившия национал, награждавайки го, макар и символично с приза за №1 на шестия кръг в Лигата. Гардът на Балкан има основна заслуга ботевградчани да измъкнат инфарктна победа над Берое в Стара Загора - 86:79 след продължение в петък.

Бозов не беше реализаторът на кръга в НБЛ, но 12-те точки в актива му бяха съживителна сила за Балкан. 10 от тях той отбеляза в добавеното време, 8 от тях от линията за изпълнение на наказателни удари, когато ръката му трепна, а под краката на всички на терена взе да пари. Юношата на ЦСКА също имаше нужда от такъв мач, за да върне вярата в себе си след неубедителния старт на сезона, който по неясни причини прекара твърде дълго на пейката. Бозов овладя 5 борби под коша, направи 6 асистенции, реализира важен пробив в изтичащите минути на продължението и се отблагодари за гласуваното му доверие от новия треньор на Балкан Александър Тодоров.

Със сигурност това не бе най-добрият му двубой, но това бе малка победа за него и голяма за изпадналия в криза Балкан. От тук нататък Бозов единствено може да върви нагоре и да намери старото си лице на един от най-опасните и опитни играчи в България.


Източник: bball.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete