Петък, 10 Май 2024, 19:16

Йотова ще е вице на ген. Радев в кандидат-президентската двойка на БСП

10 Септември 2016, 20:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1947 27


Евродепутатката Илияна Йотова е кандидатът на БСП за вице на ген. Румен Радев. Това реши Националният съвет на партията днес на закрито заседание в Зала 6 на НДК. Йотова бе представена на Национално съвещание на червените. Още трима  имаха номинации за вицепрезидент, но  си направиха отводи. Това бяха Янаки Стоилов, Дора Янкова и Таско Ерменков. Ген. Радев и ръководството на БСП  заявиха ясната си подкрепа за Йотова. 
Кандидатурата на Йотова бе гласувана явно на заседанието на Националният съвет на БСП.
 
Още преди пленумът Йотова изрази надежди, че ще бъде избрана. "Всеки човек, който отива на избор, очаква подкрепа. Надявам се да я получа", коментира тя.
 
Преди ден сред червените е надделяло мнението, че кандидатът за вице трябва да е човек с партийна книжка, доказан социалист и публично известна личност, с ярко говорене, с авторитет у нас и в Европа, човек, който се ползва с широка популярност сред социалистическата партия и има ясно артикулирано политическо говорене; политик, чиято проевропейска насоченост е вън от всяко съмнение. В партията Йотова се ползва с уважение - нейните позиции по отношение на външната политика, санкциите срещу Русия (да отпаднат) и бежанската криза са добре известни и изразяват вижданията на левицата по тези въпроси. Йотова бе трета по броя номинации от партийните структури след лидера Корнелия Нинова и Стефан Данаилов - факт, говорещ красноречиво за подкрепата, която тя  има в червените редици. 
 
Йотова има уважението и на ген. Румен Радев, който изразил предпочитания към нейната кандидатура за вицепрезидент, научи Епицентър.бг
 
Илияна Йотова е родена на 24 октомври 1964 г. Завършила е българска и френска филологии в СУ “Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Националното училище по администрация – Франция и в Центъра по европейски науки, Страсбург. Работила е като репортер, редактор, водещ и директор дирекция “Новини и актуални предавания” в БНТ (1990 – 1997 г.). Владее френски и руски език. Омъжена, има един син.
 
Депутат в 40-то Народно събрание (2005 – 2007 г.). Ръководител на Пресцентъра на ВС на БСП (1997 – 2007 г.). Член на Висшия съвет на Българската социалистическа партия (от 2000 г.) Заместник-председател е на Градския съвет на БСП – София от януари 2006 г. Председател е на българската делегация в Парламентарната асамблея на франкофонията и зaместник-председател на парламентарната делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).
 
Депутат в Европейския парламент от Групата на социалистите и демократите от юни 2007 г. Член на Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO) и Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в ЕП по време на първия си мандат като евродепутат (2007- 2009г.).
 
През втория си мандат като депутат в Европейския парламент Илияна Йотова е заместник-председател на Комисията за борба срещу организираната престъпност, корупция и пране на пари (CRIM); заместник-председател на Делегацията в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Молдова; член е на Комисията по рибно стопанство (PECH), на Комисията по петиции (PETI), на Делегация в Парламентарна асамблея Евронест (DEPA); Заместник-член е на Комисията по заетост и социални въпроси (EMPL), на Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), и на Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб (DMAG).
 



Източник: balkanec.bg

Коментари (27)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Септември, 21:11

    Червените боклуци от ден на ден стават все по-нагли! Изпадат в някакви филми, предимно американски...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Септември, 22:36

    Никакъв шанс, повръща ми се 26 години да Ви гледаме крадливите физиономии. Вие срама нямате.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Пол 11 Септември, 01:13

    Мадам Пиги Йотова - вицепрезидент,за кочината БСП.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Септември, 07:17

    ЪМгд

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Септември, 07:36

    Ааааа и Свинетка едобра.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Септември, 08:06

    :uups: :roll: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 11 Септември, 09:05

    Онази Николина ,откакто стана БСП функционерка,Балканец стана партиен вестник и постоянно ни информират за неща от партийния им живот които въопще не ни интересуват

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Пол 11 Септември, 13:32

    До#5. Да наистина на Свинетка Нинова също и приляга името.Пък и държането и е на "селска устата стрина".Заслужава си името.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 11 Септември, 13:56

    Хората от Правец си плащат, нормално да се пише само за БСП

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 11 Септември, 14:51

    Така е, Балканец е червен комунистичеки сайт.За никой не е тайна кой плаща на другарката Николина,Еленко и и Цолов.Този сайт си изигра козовете на Гунински.От тук насетне го очаква само презрение.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (230)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete