Четвъртък, 25 Април 2024, 23:48

Йовов: "Левски" има нужда от година и половина да си стъпи на краката

1 Април 2014, 12:42
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 1406 0


"Левски" има нужда от година и половина, за да излезе от настоящата криза, смята бившият спортен директор на клуба Христо Йовов.
В предаването на Би Ти Ви "Зона спорт" той заяви, че не би се върнал в отбора, докато начело е Тодор Батков.
Йовов допълни, че основният проблем при последния му престой в клуба са били отношенията му с президента и липсата на доверие от страна на адвоката.
"Имах много слабости, прекалено мек бях на моменти. Трябваше по-сериозно да тропна по масата. Не се получи. Това е най-голямата ми грешка. По-скоро в отношенията ми с президента. С футболистите трябва да се работи като с нормални хора, защото са доста разглезени, а в крайна сметка всичко зависи от тях", обясни Йовов.
Бившият нападател каза, че не е разполагал с пълната власт при взимането на спортно-техническите решения и последната дума за тях е била на Батков. Той даде за пример зимната селекция, в която един футболист е бил привлечен без неговото съгласие и това на тогавашния старши треньор Антони Здравков.
"Батков не ми е имал доверие. Когато президентът преценява цялата стратегия на клуба, ние трябва да се съобразим. Когато опре ножа до кокала – винаги търсиш причината в някой друг. Когато един или двама служители напуснат – ок. Но когато 5-6 човека си тръгнат едновременно, трябва да погледнеш и себе си", смята Йовов.
Бившият спортен директор на "Левски" каза, че никога не се е интересувал как и кой осигурява финансирането на клуба. Той не коментира слуховете за участието на бившия премиер Бойко Борисов в управлението на сините.
"Левски" и ЦСКА никога няма да останат без собственици и финансови благодетели. Времето ще покаже. Тодор Батков може и да стабилизира "Левски", да извади пари, да подпише договор с "Газпром". Има доста неща да се довършват. Според мен на "Левски" му трябва година и половина, за да си стъпи на краката",каза Йовов.
Той коментира, че евентуалният тандем в "Левски" между Георги Иванов-Гонзо и Станимир Стоилов би имал успех, защото са обичани и приемани от феновете.
"Трябва да се намери симбиоза между това да се знае какво се иска да се прави – градим отбор от юноши, или имаме голям бюджет и купуваме звезди. Неща, които да се уточнят между президент и директор", завърши Йовов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete