Петък, 19 Април 2024, 10:16

Йовов: Не смятам да се провалям като директор на Левски, не мисля за кметско място в Своге

22 Декември 2013, 20:10
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 1763 0


Спортният директор на Левски Христо Йовов даде интервю пред “Канал 3”, в което говори за селекцията на тима, за изпусната титла и финансирането на клуба.
“В Левски не се заблуждаваме за състоянието на отбора, всички сме трезво мислещи. Шансът бе на наша страна. Сега имаме 2 месеца, в които да покажем дали можем да се справим и дали можем да играем по-добре. С президента Батков говорихме за визията на отбора. Той ме увери, че ако сме се прели на добри играчи, той ще финансира привличането им. Без трансферни суми няма как да вземем качествени футболисти, особено през зимата. Ще се подсилим с двама или трима, а лятото ще правим по-сериозна селекция”, заяви Йовов.
“Не смятам да се провалям като директор на Левски, не мисля за кметско място в Своге. Според мен, ако Наско Сираков знаеше какво ще се случи при представянето на Петев, нямаше да присъства на представянето му. Не бях на церемонията “Футболист на годината”, защото получих една покана, а аз съм семеен човек и нямаше покана за половинката ми. Аз казвам моята причина, не знам за другите поканени от клуба”, допълни бившият футболист на Левски.
“Няма какво да се заблуждаваме. Всички си мислехме, че мачът със Славия е протоколен. Трябваше да сме по-отговорни, това е и моята грешка като капитан тогава. Поне се борихме на терена.”
“Проектът за 100-годишнината е грандиозен, включващ всичките, над 100 легенди, да бъдат снимани в различни роли. Всеки ще бъде част от този юбилей. Има ли човек, който може да определи 11-те легенди на Левски? Винаги ще има сърдити. Просто като си извън клуба не трябва да пречиш. Гонзо бе поканен, но той сметна, че в този момент, не е удачно, все пак е треньор на Черно море. Не знам защо ме нападнаха мен?! Някои бяха поканени, но не искаха да се съблекат по гащета.”
“Нуно Пинто – на собствена глава е проверил, че мачовете свършват на 15-ти декември и си е запазил билети. В последствие се оказа, че мачът за Купата ще е на 19-ти. Поиска от клуба да презавери билетите, аз му казах, че Левски няма вина. Въпреки това му предложих да презаверим неговия билет, а той да си поеме тези на семейството – той отказа. Така или иначе щяхме да се разделим с него, но тази постъпка не беше морална.”
“Дъстли Мулдер се справя доста добре, при него е въпрос на желание. Гари Родригес има проблем с тактическите указания. Неговата цена е около милион евро. Братята Цоневи са изключителни таланти, хвърлят се на живот и смърт, защото знаят какво е “Левски”. И Ради Цонев ще получава шансове за изява, не само Боби. Нормално е Вутов да лъкатуши – съветът ми е да тренира и да се изгражда като футболист.”
“Реално бяхме стигнали дъното при Йоканович. Не казвам, че причината е изцяло в него. Митов е уникален човек, имаше страхотни отношения с всички. Може би не тропна, когато трябваше, когато искаше нови играчи. Петев има качества, но не бях сигурен, че ще успее. Виждате какво прави в Кипър обаче. Би било нормално аз да предложа треньор, ако се наложи. Щом Батков ме е назначил мен, аз би трябвало да назнача треньор. Не ме е страх от поста, който заемам. Трябва да имаш ресурс и комфорт, за да постигнеш целите си. Работя добре с всички, само съжалявам за Ники Костов, с него не се сбогувахме както трябва.”
“Стоилов е постигнал много с Левски, това е факт. Доказал, че е добър треньор и смятам, че работи добре в Ботев. Те имат облик, а това е най-важното. Не заслужават това място, но първенството още не е преполовено. Смятам, че Ботев ще е конкурент за 2-рото място в крайното класиране. Лудогорец е друго ниво.”
“Ще си тръгна, когато видя, че нещата не вървят. Всеки път като звънна на Батков, той ми вдига. Не ме интересува откъде идват парите в Левски. Аз обирам луфтовете, когато има забавяне на заплати и други неуредици. Днес сме 3-ти, отстранихме ЦСКА с нашите проблеми. Имаме два месеца да работим. Нека обаче да не забравяме, че преди два месеца се говореше дали ще сме в 7-ицата. Притеснен съм за лагера, който ще е в България, защото трябваше да поемем този риск, налага се,” коментира Христо Йовов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete