Събота, 27 Април 2024, 17:39

Юношите старша на "Балкан 1929" спечелиха убедително гостуването си на "Спортист" (Своге)

5 Май 2021, 11:47
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 998 0


Юношите старша възраст на "Балкан 1929" постигнаха убедителна победа при визитата си на "Спортист" (Своге) с 4:1 в мач от 25 кръг на първенството. Балканци изнесоха пореден силен мач, в който доминираха съперника си и напълно заслужено постигнаха категоричен успех. Още до 20-ата минута "зелените" изпуснаха 4 чисти голови положения, което пък от своя страна предизвика ответна реакция и се случи най-неочакваното нещо, което често виждаме във футбола. Изненадващо или не - домакините от "Спортист" успяха да поведат в резултата въпреки показаното на терена - 1:0. До края на първото полувреме цифрите бяха изравнени след попадение на Николай Миков и асистенция на Мартин Христов - 1:1.

След почивката мачът започна наново. Още в 50-ата минута гостите демонстрираха промяната си, след като стигнаха до пълен обрат. Великолепното представяне на Николай Миков в този мач бе в центъра на събитията. 16-годишният нападател реализира втория си гол в мача и поведе своя отбор към победата. 10-ина минути по-късно, Николай Миков проби и бе фаулиран в наказателното поле, с което спечели дузпа за "Балкан 1929". Тя бе успешно и хладнокръвно реализирана от Стилиян Петров - 1:3. При извършването на нарушението, протести от страна на домакините не липсваха. Заради отправени реплики към главния рефер бе изгонен футболист на "Спортист" (Своге). Така задачата на балканци стана още по-лесна. Финалното 1:4 бе оформено от Валери Стаменов - Хищника в края на мача. Той показа чудесен усет за пласиране и успя да се възползва от лошия контакт на  вратаря с топката след отправен изстрел към него, след което довкара кълбото и реализира финалното попадение в мача. Целият отбор на "Балкан 1929" се представи изключително силно. Някои ключови фигури за добрата игра бяха капитанът Йордан Дамянов и поредното силно представяне на Николай Миков, който демонстрира чудесни качества за възрастта си. И двамата са включени в мъжкия отбор на "зелените" и често получават шанс за изява в Югозападна Трета лига, която е най-сериозната група в третия ешелон на България.

Във временното класиране "Балкан 1929" остава на 2-ро място с 52 точки. В следващия предпоследен кръг, "зелените" приемат третия "Ботев 57" на 9 май в Ботевград от 16:00 ч.. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Детско-юношески футбол , ДЮШ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete