Сряда, 8 Май 2024, 03:31

За 5-ти път искането на опозицията да получи информация за задълженията на общината претърпя провал

30 Юли 2015, 08:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1080 2


Докладната записка относно приемане годишна програма за дейността на Народно читалище „Хр.Ботев” за 2015 г, доклад за дейността му през 2014 г и отчет на изразходените средства бе отхвърлена на днешното редовно заседание на Общински съвет Ботевград. Вносител е общинският съветник д-р Марияна Горгачева. Предложението да отпадне докладната бе на Цонка Докова. Тя се обоснова с мотива, че дейностите и средствата на културната институция  се приемат на нейното Общо събрание, а не в местния парламент. Петнадесет общински съветници подкрепиха предложението й.

За пети път мнозинството не допусна да бъде разгледна и Докладна записка за задълженията на Община Ботевград към различни институции. Тя бе внасяна по искане на опозицията на две редовни и на две извънредни сесии.  Предложението и днес да отпадне от Дневния ред бе на Йордан Йорданов, който изтъкна като причина,че Сметната палата прави одити всяка година и 4 отдела се занимават с ревизиите. Гавалюгов обаче посочи, че справка със задълженията на общината се прави за половин ден и ако тя не би могла за това време да се изготви, значи задълженията са големи.”Ако има големи неразплатени задължения, то това ни интересува. Може би някой има интерес да не бъдат оповестнеи”. По отношение на точката за дейността и финансовото състояние на читалишщето д-р Горгачеа заяви,че нейният колега Докова бърка функциите си на читалищен настоятел и общински съветник . Тя допълни, че кметът е този, който упражнява контрол и може да налага санкции при дейността на читалището. Това по думите й прави изключение от нейните мотиви срещу исканата информация по Докладната записка.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Юли, 09:24

    Ама и вие от опозицията, хем знаете колко са задълженията на Общината към
    В и К, Балкангаз ... и др. институции, хем питате. Нали не очаквате след като кмета години наред обявява ,че приключва годините без лев задължение, сега да ви извади дългите списъци с истината. :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Юли, 09:31

    Матрицата ,знае и има защо да защитава така яростно кмета, но да не забравя ,че бумеранга винаги се връща!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete