Неделя, 5 Май 2024, 13:37

За първи път бияч на лекар ще лежи в затвора

4 Февруари 2015, 11:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2539 15


Първа ефективна присъда за нападение над лекар даде вчера Ботевградският районен съд. Емил Иванов от с.Врачеш трябва да влезе в затвора за 1 година и 4 месеца. Безработният ром бе осъден за боя над д-р Ирена Маринова от Спешна помощ на 30 ноември миналата година. Срещу него са повдигнати обвинения за причиняване на телесна повреда на медик по време на изпълнение на служебните му задължения. Наказанието е от 1 до 5 години затвор. Нападателят предпочете да се възползва от процедурата за съкратено следствие, като призна вината си и всички факти на обвинението. Така присъдата му бе намалена с една трета.
 
В пледоарията си районният прокурор на Ботевград Златка Клюнкова поиска наказание от 2,5 години затвор, които да бъдат сведени до 1 година и 8 месеца заради съкратената процедура. Клюнкова изтъкна лошите данни на Иванов, както и богатото му съдебно минало. Нападателят на д-р Маринова има няколко присъди, като последната, условна, била за нанасяне на средна телесна повреда. Тя е четена през 2010г. и изпитателният й срок е изтекъл.
Вчера съдия Бисерка Памукова даде на Иванов 2 години затвор, след намаляването тя стана 1 година и 4 месеца. В съдебната зала ромът се разкая за постъпката си и помоли д-р Маринова да му прости. „Осъзнавате ли какво сте сторил? Осъзнавате ли,ч е на лекар не се посяга?Осъзнавате ли, че жена не се бие? Обещавате ли повече никога да не правите така?”, попита съдия Памукова. Иванов избухна в сълзи и със задавен глас обеща повече да не бие никого. Помоли да го накажат само с пробация. Няма как да стане, отвърнаха съдиите. Вчерашното решение не е окончателно и може да бъде оспорено пред по-горните инстанции.
 
„Не разбирам от право и не мога да коментирам. Дали съм доволна от присъдата или не. Важното е нападенията над колегите ми да спрат”, заяви д-р Маринова след края на съдебното заседание. Тя отказа да предяви граждански иск към Иванов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:29

    Ама този на снимките е по-бял от някои българи Нима наистина е циганин или просто се е сродил с такива? :roll:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:42

    Този ром не прилича външно на циганин. От какъв произход е, та е толкова бял? Вероятно от смесен произход? Този се регистрира в бюрото по труда Ботевград преди години. Представи диплом за завършено образование. Когато му бяха дадени формулярите за попълване, той заяви, че не може да пише. Беше подканен, да опита, колкото може. Той напусна, а по-късно се върна с друго бяло момиче и поискаха момичето да му попълни личните данни. Изглежда, този народ все повече изпростява и затъва...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 14:12

    Ega umre tam! Kopele mrusno!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 17:34

    Съдът си свърши работата.Хайде сега и лекарите да станат по-професионални и отзивчиви.Нека не гледат само парите защото са полагали и клетва.Примери за лошо изпълнен дълг може да даде всеки.Ако продължават с безделието и претупването ще има още бити лекари и при това заслужено.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 18:16

    Еб.съм го в циганина мръсен далежи не 1 а , 20 години!
    Наказанието трябва да бъде цели 20 години !!!
    егати и българския съд егати.
    1.4 месеца затвор това е нищо ,той след време пак ще извърши същото.
    ЦИГАНИНА СИ Е ЦИГАНИН ТОЙ СИ ОСТАВА ЗА ВИНАГИ ЦИГАНИН!!! :x

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: аз 4 Февруари, 20:48

    #5, напълно те подкрепям. Мангала си е мангал. От това нищо не става.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: анонимен 4 Февруари, 20:56

    Леле тоя ще гласува от панделата.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: DJINGIBIIIIIII 4 Февруари, 21:25

    TOZ E UMREL CIGANIN 6EGO VARA NA SAPYN MAMATA MY CIGANIN

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: гггггг 4 Февруари, 22:02

    Браво така трябва показвайте нарушителите на закона да ги видим и да се пазим от тях.Лекарите трябва да станат малко по отзивчиви ,а не да гледат пациентите в ръцете.Да се държат и по прилично с клиентите и в данъчна служба защото заплатите са им от нас народа.няма по надути личности човек трябва да си вземе един ден отпуск и да пие няколко валериана за да отиде в данъчна служба .

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: anonimen 5 Февруари, 20:59

    Koga schte ima osaden LEKAR? Ziganina mu e malka prisadata I e se iaviava obratno proporzionalna. Kolkoto e po malka prisadata tolkova po goliam e boia sled satvora

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete