Сряда, 21 Февруари 2024, 18:04

Захари от сиропиталището в с. Разлив благодари на Вежди Рашидов

6 Юли 2022, 15:33
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1145 3


Захари от сиропиталището в село Разлив, чиято съдба Вежди Рашидов преобърна през 2010 година, днес дойде в арт галерия Vejdi, за да му благодари. Младежът, който сега е на 24 години, с гордост съобщи на своя благодетел, че току що е завършил успешно „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ и наесен ще кандидатства за магистратура по публична реч. Той бе заедно със своите осиновители – семейство Соня и Иван Турманови от Бургас, които са убедени, че срещата на малкия Захари с Вежди Рашидов е била знак на съдбата.

Рашидов вижда малкия Захари от сиропиталището в село Разлив в предаването на БНТ „Под дъгата“ през 2010 г. Момчето го впечатлява с разсъжденията си, далеч надраснали възрастта му. Още на другия ден след предаването, заснето от режисьора Димитър Шарков, Вежди Рашидов – тогава министър на културата, кани Захари и директорката на училището в кабинета си и решава, че ще издържа с лични средства учението на момчето. Дава му стипендия със свои пари. Веднага му купува колело, защото разбира, че това е мечтата на детето.

„И до днес пазя това колело, а срещата ми с Вежди Рашидов наистина преобърна живота ми“, сподели днес Захари. Месеци след тази среща през 2010 година семейство Турманови, които прочели за нея, осиновяват Захари. Днес фамилията се гордее с него.

Вежди Рашидов се зарадва искрено на успеха в учението на Захари. „Щастлив съм, че съм допринесъл за неговото развитие, винаги съм смятал, че в трудни моменти човек има нужда от подкрепа. А когато след нашата среща детето Захари намери своите осиновители, аз възприех и това като знак от съдбата“, каза Вежди Рашидов. През изминалите години връзката му с момчето и семейството му не е прекъсвала.

Източник: Труд онлайн

Коментари (3)

 • Отговори (5) (5)
  1. добавен от: Анонимен 6 Юли, 16:35

  ...боли ма кура за тия негри :)

 • Отговори (4) (0)
  2. добавен от: Анонимен 6 Юли, 18:32

  ИДИОТ, защо такива като тебе живеят на този свят.

  • (0) (3)
   1. добавен от: Анонимен 6 Юли, 19:27

   За дс ти е гадно бе дебил :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

отговори
Да (75)
70% Complete
Не (152)
70% Complete
Не знам (14)
70% Complete
Сумата трябва да е по-малка (24)
70% Complete