Понеделник, 6 Май 2024, 02:57

Заключителен хепънинг в ПГ по КТС по проекта за образователните паркове в ITсектора

11 Декември 2014, 13:27
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1154 0


Днес (11 декември) от 13.00ч се проведе HAPPENING в ПГ по КТС- град Правец, който е заключителна изява по проект BG 051PO001 - 4.3.05 – 002- „Образователни паркове на професионалното знание и компетенции в областта на компютърните технологии и системи в колаборация с IT сектора”.
Участие в събитието взеха екипа за организиране и управление на проекта с ръководител д-р инж.Трифон Трифонов, експерти – участници в проекта, бенефициенти на проекта, представители на местни медии. В хепънинга бе представена цялостната работа по проекта и изпълнението на заложените е него индикатори, а именно – Разработени и актуализирани два учебни плана; Разработени и актуализирани учебни програми по осем технически дисциплини; Изградени четири образователни парка – два софтуерни и два хардуерни; Обучение на преподаватели за работа с 3D компютърна система, доставена по проекта; Обучени 400 ученици чрез електронната платформа Moodle; Създаден е електронен учебен ресурс  - лекции, упражнения, тестове по осем учебни дисциплини; Създадено е електронно хранилище.
 
 
Припомняме, че договорът по проекта BG051PO001-4.3.05 – 0022 „Образователно паркове за развитие на професионално знание и компетенции в областта на компютърните технологии и системи в колаборация с IT сектора”бе подписан на 28.08.2013г. между Професионална гимназия по компютърни технологии и системи – гр. Правец и Договарящия орган Министерство на образованието. Той се осъществи със  сътрудничеството на фирма „Контракс” – ЕООД. Крайният срок за изпълнение на проекта е 27.12.2014г. Основната цел на проекта е да се повишат компетентността и знанията на учениците в областта на компютърните технологии, за да бъдат конкурентноспособни както в България, така и е чужбина.
За популяризиране на проекта бяха проведени два семинара – на 30.09.2014г. и на 13.11.2014г., две кръгли маси – на 23.09.2014г. и 25.11.2014г. Рекламна агенция „Далет” – ЕООД изработи информационни и рекламни материали за проекта.
В какво се изразява очакваният ефект от изпълнението на проекта?
Постигнатите резултати могат да бъдат мултиплицирани на базата на успешната работа при изпълнението на настоящия проект между професионалната гимназия и бизнеса. Тя ще доведе до реализиране на бъдещи обучения, свързани с надграждане на компетентностите. Ще послужи и като добър пример за ползотворни съвместни действия между бизнеса и професионалните училища – цел на местни, национални и европейски програми за развитие. Успехът на проекта ще повлияе няколко основни обществено-икономически сфери:
-общността на преподавателите – чрез повишаване на собствената им квалификация, подобрени условия на труд;
-образователна институция – подобряване на общото ниво на подготовка на учениците и повишаване рейтинга на училището;
-широка общественост – тя е индиректен ползвател на компетенциите на обучените кадри.
 
Проектът BG051PO001-4.3.05 – 0022 „Образователно паркове за развитие на професионално знание и компетенции в областта на компютърните технологии и системи в колаборация с IT сектора” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete