Сряда, 15 Май 2024, 01:18

Закрива се ФК „Спортист Своге”

1 Юни 2016, 17:46
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 3182 44


Футболен клуб "Спортист - Своге" се закрива. Това стана ясно на редовно общо събрание на сдружение "Футболен клуб Спортист - Своге",проведено на 25.05.2016 г., на което членовете на Управителния съвет - Росен Съботинов, Емил Геошев и Христо Коцев депозираха своите оставки.

Причината за това е липсата на заинтересованост от страна на свогенската общественост и неотпускането на финансови средства за функционирането на клуба – коментират присъстващите. Въпреки отправената покана, никой от общинска администрация - Своге не е присъствал на събранието. След като станало ясно, че липсва каквото и да било желание за диалог и справяне с проблемите, членовете на сдружението са гласували да се пристъпи към ликвидация.

От отбора коментират, че само част от средствата, които са били предвидени в общинския бюджет за издръжката на ФК „Спортист Своге”, са преведени по сметката на клуба. „В резултат на това отборите на деца, юноши младша възраст и юноши старша възраст не могат да продължат участието си в Софийска окръжна група”. От „Спортист Своге” допълват, че все по-явно става лансирането на друг футболен клуб – ФК „Своге 2014”.

Проверка на balkanec.bg, обаче показа, че според гласуваните от ОбС средства за спорт, на ФК “Своге 2014” са гласувани 5 хил. лв. от общинския бюджет, а на ФК „Спортист Своге” – 18 хил. лв.

Драмите и неяснотите около футболния „Спортист Своге” са сага, която продължава от години. Футболният клуб е частен, но винаги за него са били отпускани средства от общинския бюджет. През 2013 г. тогавашните старши треньор Димитър Стоилов и президент на клуба Иво Методиев обясниха, че са направили отбора защото „имахме големи обещания от страна на общината, че ако го вкараме във В-група, ще бъдем подпомогнати финансово”. През 2013 г. кметът на общината - Жоро Цветков ги е уверил, че ще направи всичко възможно парите от ВЕЦ-овете, които се дават всяка година на общинския бюджет, като дарение, да бъдат насочени към футбола.

Още тогава ФК „Спортист Своге” срещна отпор от общинските съветници, които решиха пари от бюджета да бъдат отпускани само за детско-юношески школи, а частните мъжки клубове да разчитат на собствени средства и да си търсят спонсори.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (44)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Мацето 1 Юни, 21:24

    Геошев и съботинов да си продават китки и да не ламтат

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: футболист 2 Юни, 07:06

    членовете на управителния съвет са хора, които не са получили и една стотинка от спортната си дейност и не мога да разбера за какъв ламтеж иде реч. дай да видим колко струва един мач (съдийски такси, храна, транспортни разходи и прочие). питайте общинарите къде са парите от вец-овете.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Страничен наблюдател 2 Юни, 09:37

    Йово окупира сите спортове. Предстои да учреди шахматен клуб Своге 2016 и да стане учител по физическо за да няма спортна дейност в която да не участва :lol: :lol:

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 2 Юни, 14:32

    Евала асене много си духовит

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 2 Юни, 15:47

    Ало общината, защо не обърнете внимание на единственото хубаво нещо в Своге?

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Теодор 2 Юни, 20:06

    Защо г-н Геошев и г-н Съботнов не ми се обадиха за събранието? Аз съм член на клуба. Явно ги е страх да не кажа как съсипаха всичко.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Юни, 20:37

    Теодоре, поканите се обнародват в държавен вестник и се залепват на адреса на сдружението за твое сведение! А

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 2 Юни, 20:39

    Като член на клуба явно не си се запознал с устава му. Кое точно съсипаха при положение, че отбора беше обречен. Май деънкаш, колкото да не заспиш!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete