Петък, 17 Май 2024, 11:43

Заместник-министър Ваня Кастрева откри новия спортен център в ПГ по КТС

30 Октомври 2015, 19:13
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 5136 35


Откриха новият физкултурен салон на ПГ по КТС днес.
Тържествена церемония събра ученици и учители пред новата придобивка, разкриваща нови възможности за спортуване. Изграждането на физкултурния салон стана възможно със средства  дарени от Иван Борисов - бивш ученик на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи - гр.Правец.
На откриването присъстваха Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката, проф. дтн инж. Георги Михов - ректор на Технически университет- София, Христо Андреев - Началник на РИО-София област, Румен Гунински - кмет на община Правец, проф. д-р Огнян Наков - декан на Факултета по компютърни системи и управление, проф. д-р Пламенка Боровска - ръководител катедра „Компютърни системи“ в ТУ-София и др.
"Нямам думи да изкажа благодарността си към бившият ни ученик Иван Борисов, който е възпитаник на Випуск '87. Той дойде при мен и ми предложи да направи нещо за училището. От името на колектива на ПГ по КТС изказваме най-искрена благодарност на неговото семейство, което го е възпитало в този дух и с добродетели. Нашето училище има много успехи не само в областта на олимпиадите по програмиране, а и в спорта. Ние имаме спортни клубове по футбол, волейбол, баскетбол, крикет, стрелба с лък и др. Нашите баскетболисти бяха три пъти Републикански шампиони на ученическите игри. Те взеха участие в две световни ученически игри. Надявам се този спортен център да спомогне за бъдещи по-големи успехи. Най-сърдечни благодарности и на бащата на Иван - Борис Борисов, който с течение на обстоятелствата преди 30 години построи това училище като командир на  строителните войски", заяви д-р. инж. Трифон Трифонов, директор на ПГ по КТС - гр. Правец.
Проф. дтн инж. Георги Михов,  ректор на Технически университет- София също поздрави училището с новата придобивка. "Връзката между средното и висшето образование е нещо, което крепи всички нас. Днес ние откриваме един хубав спортен център по случай Деня на  народните будителите. В днешно време също има будители и те са при нас, едно от тези добри дела виждаме пред себе си. Искрено благодаря на нашите спомоществователи - семейств Борисови. Вие сте достойни да се наричате последователи на българските будители", каза проф. дтн инж. Георги Михов.
 
"За мен е истинско удоволствие в навечерието на един от най - българските празници - Ден на народните будители да бъдем заедно. Благодаря на сем. Борисови за това, че не са забравили корена си. Всеки е успешен, когато помни своя род... Вашето училище е уникално, то е не само запазено във времето, но е и училище с много бъдеще. Благодаря на всички за това, което правите и съм убедена, че ще запомните това, което днес се случва. Помагайте на хората идващи след вас и зачитайте хората преди вас", заяви Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката. По повод новата придобивка на училището тя подари въже със символиката  - "Никога да не се прекъсва връзката".
С тържествена церемония бе прерязана лентата на новия споретен център.
Поздрав към гостите отправиха чаровните мажоретки и училищен духов оркестър към ПГ по КТС - гр.Правец.
 



Източник: balkanec.bg

Коментари (35)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 20:55

    Bravooo!!!!I koi kaza...U..K..T..C

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 21:02

    Браво на ученика.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 21:14

    Браво за благородната постъпка!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 21:34

    Страхотен пример! БРаво!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 21:39

    Na vlizane v pravec slojete tabela: tuk nadejda vsqkakva umira.Nikakvo razvitie.nai-protiven grad v stranata.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 21:45

    БРАВО НА ТОЗИ УЧЕНИК БОТИСОВ!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 21:46

    БОРИСОВ!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 22:04

    Добро дело в навечерието на Деня на будителите.Браво,Иване!Жалко,че до образованите хора е изпъчил гърди и кмета на Правец.Интересно как се чувства до тях?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 22:19

    Браво на ученика, добре че е той за да се изгради един нужен салон за провеждане на часовете по физическа култура. Училище не може без такова помощение. В началото била сегашната спортна зала на Лукойл, в последствие разпадащите се площадки, които можеха да се ползват само при добро време и най-накрая доживяхме изграждането на този салон. Толкова години не се обръщаше внимание на здравето на учениците.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete