Петък, 29 Март 2024, 12:35

Започна Държавното първенство по бокс за мъже и девойки, чийто домакин е Ботевград

29 Март 2022, 17:37
обновена на 29 Мар 2022
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1790 5


От днес (29 март) до събота (2 април) зала "Георги Христов" в Ботевград ще бъде домакин на Държавното лично отборно първенство и Купа България по бокс за мъже и девойки. Общо около 340 състезатели ще вземат участие в надпреварата, която обещава качествени битки в следващите 5 дни. Двубоите ще могат да се проследят и онлайн на Youtube канала на Българската федерация по бокс.

Началото на спортното мероприятие бе поставено от председателя на Общински съвет Ботевград - д-р Илин Черняшки, който откри надпреварата със силни и мотивиращи думи. Той направи съпоставка с традициите на България в бокса, като припомни за най-добрите и успешни боксьори в историята ни, а също така пожела на участниците да бъдат здрави и да не спират да се трудят в преследването на успехите. В един от треньорските ъгли пък бе забелязана олимпийската ни шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева, която наскоро обяви, че се отдава на треньорска дейност. Тя подкрепяше своите възпитаници от боксов клуб "Локомотив" (София). 

Иначе надпреварата се очаква да бъде най-оспорвана в категория до 71 килограма при мъжете. Участие в нея ще вземат 19 боксьори. С 5 по-малко пък ще бъдат те при 67-килограмовите. Турнирът в Ботевград ще бъде проследен и от старши треньора на националния отбор Жоел Арате, който ще гледа и за нови попълнения в представителния ни тим.

Ботевградският клуб "Балкан", воден от Пейчо Багдатов, ще бъде представен от четирима състезатели - трима при мъжете - Румен Руменов, Латин Иванов и Стефан Върбин и една боксьорка при девойките - Гергана Георгиева. Именно Гери се качи първа на ринга днес, като постигна победа в първата си среща срещу Никол Първанова от "Локомотив" (София) в кат. над 81 кг.. и продължава напред към полуфиналите, които при девойките ще се изиграят на 31 март.

С победа тръгна и Ева Борисова от с. Трудовец, която се състезава за елитния столичен “ЦСКА” (София). В първата си среща тя надделя над Дамла Имам от “Арда” (Кърджали) в своята категория до 50кг. По този начин Ева също намери място в следващия етап от турнира, който за нея ще бъде четвъртфинал, тъй като в нейната категория има повече заявени състезателки. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: бокс , Боксов клуб "Балкан" , ДЛОП Мъже и Девойки Ботевград 2022

Коментари (5)

  • Отговори (0) (2)
    1. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:41

    Значи с три победи шампион?

  • Отговори (0) (2)
    2. добавен от: Анонимен 30 Март, 08:28

    На какво се учат тезе деца, на бой ли?
    В района на старата зала и долната част на парка е пълно с групи от "спортуващи", които видимо се бият , нормалните деца от града ги е страх да преминават, а по-възрастните хора с неудомление се чудят. какво се случва.
    С това ли ще се прослави града с бъдещи малки престъпници и биячи???

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Март, 12:45

    N2 пишете глупости.Никой не се страхува.Това е спорт.

    • (1) (5)
      1. добавен от: Анонимен 30 Март, 13:43

      Мдаа, страхотен спорт! Да удряш някой, който не ти е направил нищо в главата е много хубаво. А пък ако Пейчо Багдата ти е треньор е направо приказка.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Март, 14:32

    Дааааа

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete