Неделя, 28 Април 2024, 15:59

Започна инициативата "Мениджър за един ден" в ПГТМ

25 Март 2015, 10:32
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1521 13


Днес започна националната инициатива “Мениджър за един ден”. В ПГТМ „Хр.Ботев” тя стартира в 9.00ч. с обявяване на работните места на учениците от 10, 11, 12 класове на учебното заведение от всички специалности. Длъжността „Директор” днес ще изпълнява Ивелина Василева от 11 „д” клас, а помощен директор ще бъде Мирослава Захариева от 10 „в” клас. В Областната дирекция на Софийска област ще работят днес Виктория Иванова от 12 „в” клас  като „Посредник Трудова борса” , а Жана Стаменова от 12 „д” клас ще наблюдава работата в отдел „Бизнес администрация”. Министерството на околната среда и водите ще посети Пламена Крумова от 12 „д” клас. По време на откриване на деня „Мениджър за един ден” присъстваха и работодатели, които заедно с възпитаниците на ПГТМ се отправиха към работните им места. Ученици от училището днес ще стажуват още в Районен съд Ботевград, Бюро по труда-Ботевград, „Балкангаз 2000”.„Граммер” , „Даникар”, Автосервиз „Вами” и др. Общо 73 ученици на ПГТМ ще заемат мениджърски позиции в 18 фирми от региона. 
 
„Млади мениджъри, днес вие ще попаднете в динамиката на една реална работна среда. Предстои ви да се запознаете със спецификата на много професии. За някои от вас е голямо изживяване, може би начало на кариерно развитие, за други повратна точка за избор на бъдеща професия. Днес ще откриете онази граница между вашите представи и очаквания за харесваната от вас професия и каква всъщност е тя. Пристъпете много уверено в новите ви работни места”. С тези думи се обърна към всички ученици Ваня Иванова  - помощен директор на ПГТМ, като им пожела „На добъе час!”.
 
 
 Инициативата “Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета - 16-23 годишни.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Март, 11:21

    Джуниър Ачийвмънт България организира за четиринадесети пореден път инициативата „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“. Тази година събитието се откри днес, 25 март 2015 г., в хотел „Шератон“, гр. София. Златен спонсор на събитието тази година е Hewlett-Packard България. Без тяхната подкрепа събитието не би могло да постигне същия национален мащаб и да предостави възможност на толкова много ученици да получат ценен опит и шанс за кариерно ориентиране. Благодарност и на Порше България, Център за развитие на човешките ресурси и Кока-Кола ХБК България , които също допринасят за осъществяването на “Мениджър за един ден“ 2015. Ученици от цялата страна отново ще преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда.
    Ученици от 10., 11. и 12. клас и студенти кандидатсват като попълват онлайн формуляр на страницата на инициативата „Мениджър за един ден“ на уебсайта на Джуниър Ачийвмънт България. В кандидатурите си те изпращат своя автобиография и мотивационно писмо в определн срок.

    Компаниите-домакин също трябва да се регистрират, като попълни форма за участие на http://mfd.jabulgaria.org/ в определен срок и получават парола, чрез която имат възможност да прегледат автобиографиите на учениците, по зададени критерии на търсене и да изберат своите „колеги за един ден”.
    За първи път тази година в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ се провежда и форум „Професиите на бъдещето“, на който са поканени за лектори мениджъри от топ организации в България, които ще споделят тенденциите за развитие на професиите в техните области и ще коментират новите изискванията и предизвикателства пред бъдещите кандидат служители.

    Радваме се, че ПГТМ отново е сред топ училищата, работещи по програмите на Джуниър Ачийвмънт България.Приветстваме всички фирми и институции, които искат да се присъединят в този ден посветен на проспериращите млади хора, които следват мечтите си.
    Успех в начинанието!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Март, 11:23

    Чудесна възможност за всички гимназии!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Март, 11:35

    Хубава инициатива в която се включват все повече ученици

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Март, 11:58

    бравооооооо

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Март, 11:58

    Браво на децата ни!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Март, 12:06

    Да живее АТЛАНТИС !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: анонимен 25 Март, 15:18

    като знам кои учители г учат та се чудя колко са добри у :lol: у :?: :?: учениците

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Март, 16:01

    Саше..Сашеееееееее

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Март, 16:02

    Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete