Неделя, 19 Май 2024, 15:35

Започна изграждането на довеждащ колектор от с.Трудовец до ГПСОВ

20 Юни 2014, 14:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1446 0


Изграждането на довеждащ колектор от с.Трудовец до Градска пречиствателна станция за отпадъчни води започна в местността „Калница” в землището на Ботевград. Възложител на строителната площадка е Община Ботевград, която има одобрен проект „Градска пречиствателна станция за отпадъчни води-Ботевград, довеждаща и съпътстваща инфраструктура към нея”.
 
През окотмври 2012 г. Общински съвет одобри неговото изпълнение, като размерът на  безвъзмездна финансова помощ от Министерството на опазване на околната среда и водите е 20 160 000 лева. Към проекта бе подписан договор на 14-ти август 2012 г. с министър Нона Караджова, свързани с  изграждане на обект „Довеждащ колектор от с. Трудовец до Градска пречиствателна станция за отпадъчни води-Ботевград” и за частично изграждане на битова канализация  на 17 улици в с. Врачеш . Проектът е най-големият до момента на Община Ботевград, който е със срок на изпълнение 2 години и 8 месеца. Целта на проектното предложение е осигуряване на качествено отвеждане и подобряване на инфраструктурата за отвеждане и третиране на отпадъчните води от Ботевград , Трудовец и Врачеш, генерирани от бита и промишлеността.
 
Изпълнител на строителната площадка на довеждащия колектор от с.Трудовец е Обединение „ДК-Трудовец”. Независим строителен надзор осъществява „Евробилд” ЕООД. Планираната продължителност на работата на строителната площадка е 4 месеца. Общо 12 са работниците, които осъществяват дейностите по изграждане на колектора.
 
 


Източник: Вестник "Балканец"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete