Понеделник, 28 Октомври 2024, 08:25

Започна изграждането на нов физкултурен салон в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

25 Октомври, 12:55
(0) (0)
Ихтиман - Новини
Прочетена: 617 0


**Започна изграждането на нов физкултурен салон в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ихтиман**

С тържествена церемония в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ихтиман бе дадено официално начало на строителството на нов физкултурен салон по националната програма за изграждане и основен ремонт на спортни съоръжения в държавни и общински училища за периода 2024-2027 г. Проектът е на стойност 1 935 725 лв., с включен ДДС, и се финансира по модул „Проектиране и изграждане на нови физкултурни салони“.

На събитието присъстваха областният управител на Софийска област Силвия Арнаутска, кметът на Ихтиман Калоян Илиев и неговият екип, председателят на Общинския съвет Николай Начев, директорът на училището Ренета Маринкова, главният инженер на общината Петър Добрев, представители на строителната фирма „Стройекспрес НН“ ООД, както и учители, ученици и родители.

Новият салон е дълго чакан проект, който ще осигури на учениците модерни и безопасни условия за спорт и извънкласни занимания. Очаква се строителството да приключи през следващата година, като по този начин ще се подкрепят усилията на училището за популяризиране на физическата активност сред младите хора в общината.

Церемонията бе съпътствана от музикални изпълнения на талантливи ученици, които поздравиха присъстващите със своите изпълнения и създадоха празнична атмосфера за началото на този важен проект.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (90)
70% Complete
Не (315)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (31)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (106)
70% Complete
Всички са маскари. (170)
70% Complete