Вторник, 7 Май 2024, 06:33

Започна изграждането на новото ковид отделение в МБАЛ Ботевград

9 Април 2021, 09:08
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2050 8


Предвид създалата се епидемична обстановка и нарастващият брой на заболелите от Ковид 19 в община Ботевград, възникна необходимост от изграждане на допълнително ковид отделение в МБАЛ Ботевград.

Ремонтните дейности вече са в ход. Фирмата изпълнител е „Кава Строй” ЕООД.

Отделението се намира на третия етаж на общинската болница. Болничните стаи и кабинети ще бъдат изградени по всички изисквания за инфекциозно отделение.

Финансирането е осигурено от Община Ботевград. Припомняме, че на редовната сесия на Общински съвет – Ботевград през март бяха отпуснати средства в размер на 250 000 лева за ремонт на помещение в МБАЛ Ботевград, което да изпълнява функцията на ковид отделение.

Намеренията са строителните дейности да бъдат завършени в най-кратки срокове и отделението да може да приема пациенти.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Ковид 19

Подобни новини

Коментари (8)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Орханиец 9 Април, 09:52

    Браво на кмета и общинския съвет за отпускането на парите и бързото възлагане на поръчката! Само че фирмата изпълнител едва ли е избрана чрез процедура по ЗОП?! Но...това е малък кахър. По-големият проблем е че освен изграждане и облицоване на стаите е необходимо закупуването на модерна екипировка и модерна техника за обдишване, реанимация и т.н. и т.н.!!! А за такова съвременно оборудване отпуснатите 250 хил. лв. едва ли ще стигнат! За работа с модерната съвременна апаратура е необходимо обучение на сестри, лекари и медицински персонал! За малко ковид отделение по западен образец минимум ще отиде 1 млн лв.! Еххх...мечти...най-вероятно всичко ще приключи с преграждане на няколко стаи, вкарване във всяка от тях по 4 нови легла със шкафчета, нови завивки и чаршафи и...толкоз! Дано не съм прав, макар че и това е по-добре от нищо! :( :roll: :conf:

  • Отговори (10) (1)
    2. добавен от: Анонимен 9 Април, 10:05

    #1 съгласна с теб. Една забележка само - можеше да го направят направо с общ вход за родилно и ковид. Нямам думи за недомислицата и смесването на потоци от заразно болни и пациенти все още без имунитет(в. Т. Ч. Рискова група като бременните)...

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Април, 10:32

    Добре е, за септември, октомври ще има нужда от това отделение, така като гледам желанието за ваксинация и мерките, които се спазват, 4 вълна е в кърпа вързана, независимо кой е министър-председател!! Да си знаете!

  • Отговори (8) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Април, 11:01

    Добре ще има ковид отделение. Обаче защо точно срещу родилното отделение? Та нали сега рисковата група са децата и бременните жени.

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: Анонимен 9 Април, 11:21

    А кой ще работи?

  • Отговори (3) (1)
    6. добавен от: Анонимен 9 Април, 11:59

    Аз не съм видял за 6 години, в Ботевград, нещо да се завърши с Акт 16. Пожелания. Дано пък това и да стане, макар и след дъжд ,качулка.

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Април, 21:13

    В ковид отделението което е и вътрешно отделение се влиза свободно от граждани.Не се заключва.Свиждания по всяко време.Това не е редно.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Орханиец 12 Април, 10:45

      Не само не е редно, ами е пълна глупост и простотия!!! Абе хора, лекари и ръководоство, ако това е вярно сте за разбиване направо!?! :shock:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete