Понеделник, 29 Април 2024, 03:29

Започна изграждането на парковото пространство срещу музеен комплекс с родната къща на Тодор Живков

19 Март 2015, 13:35
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3514 4


През изминалата седмица стартира изпълнението на проект "Рехабилитация на обществена зелена площ – парково пространство в УПИ XVIII, кв.3 по плана за регулация на гр.Правец, община Правец", чиято цел е благоустрояване на парковото пространство, изграждане на детска площадка, както и място за отдих и почивка, в тази част на града. Реализацията на този "зелен" проект  започва още с подписването на Договора ( 18.10.2013г.) между Държавен фонд Земеделие, Местна инициативна група „Ябланица-Правец“ и Община Правец. Финансирането е 100%, а целите на проекта са заложени и в Програмата за управление на Кмета на община Правец  за периода 2011-2015 г., за успешно усвояване на средства от Европейските фондове чрез кандидатстване с професионално подготвени проекти и реорганизация на зелените площи и парко пространствата в нашия град, чрез изграждане на детски площадки и места за отдих.
Ще бъдат създадени паркови алеи и облагородени тревните площи, ще се засадят нови и разнообразни видове дървета и декоративни храсти. Предвижда се изграждане на поливна система, модерно осветление на парка, което изцяло да отговаря на стандартите за качество. Проектантското решение и подбраните за влагане материали създават предпоставка за оформяне на зелено пространство осигуряващо максимални възможности за почивка, хармония с природата, сигурност на децата и спокойствие на възрастните.Проектанти и Авторския надзор на обекта е „АРХОНТ“ЕООД, представлявани от арх.Иво Тренчев и неговия екип, фирмата, която ще изпълнява строително- ремонтните дейности е „ИЛИЕВИ –МГ“ООД  от гр.Плевен, които спечелиха обществената поръчка

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Март, 18:53

    Имаме новина - за първи път изпълнител не е "Джи Пи Груп"!!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Март, 20:37

    Имам един въпрос: Знаете ли кой написа този проект и от кога е? Помощ от приятел: не е този кмет и не е Бенито!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Март, 20:43

    Леле номер 2- ти с тая Бенито имаш психически проблем, или си и много навит. Ако искаш мога да ти уредя среща с нея или с професионален психолог.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Март, 22:27

    към номер две дати кажа проектите си ги пишете по сайтовете иначе се проектират, а ако се напънете леко без злоба да прочетете статията там пише от кога е проекта и кой го е " писал".

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete