Неделя, 19 Май 2024, 13:20

Започна изложението на клуб на гълъбовъдите „Балкан”

8 Април 2016, 12:25
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3577 3


Клуб на гълъбовъдите на спортни и декоративни гълъби и други птици и животни „Балкан” организира изложение на гълъби, което започна днес в 11:00ч. в ТПГ „Стамен Панчев Ботевград. Участници в илзожението са около 20-30 гълъбовъда от района. Днес ще протече оценяването на птиците, а утре (9 април) изложбата ще бъде отворена за посетители. Входът за посетители е безплатен. Изложението ще се състои от 08:00 до 16:00ч.
 
До 10:00ч. днес всички гълъбовъди, които участват в изложението, трябваше да настанят гълъбите си в клетки. След 10:00ч. присъстващите напуснаха изложбата като само съдиите имаха правото да останат.
В 11:00ч. започна оценяването на птиците, което ще продължи до 15:00ч. днес. Съдиите, оценяващи гълъбите са 4-ма - Валентин Николов, Божидар Димитров, Данчо Рачев и Светла Рачева.
 Всеки съдия ще даде своята оценка, в зависимост от познанията си в  различните породи гълъби. Тъй като породите са много всеки от тях ще оценява различи и определени предварително от тях породи.

Съдиите ще трябва да оценяват приблизително 20-30 породи от общо 300 гълъби.
На всяка клетка, в която е поставен гълъб има оценителен лист и номер на клетката. Номерът на клетките са записва в регистър, а всеки съдия има лицензиран печат. В оценителния лист се записват точките и недостатъците на всеки гълъб по отделно. Точковата система на оценяване варира от 90 до 97 точки. Награждава се 1-во, 2-ро и 3-то място по цветова гама на гълъби, ако броят на гълъбите е по-малък от 10 се оценява само 1-во място. За да стане един гълъб шампион трябва да се конкурира с поне още 5 гълъба. Ако гълъби от различни породи са около 30-40 на брой могат да се класифицират и по цвят и да бъде избран по един шампион за всеки цвят.

Тази вечер в местен ресторант ще се проведе и награждаването.
 

Председател на клуба е Георги Тодоров Димитров като в управителния съвет са Христо Железарски и Петър Андреев.

Членовете на клуб „Балакан” са: Стефан Жеков, Димитър Цоков, Николай Александров, Николай Николов, Николай Наков, Христо Железарски, Цветан Еленков, Петър Андреев, Боян Иванов, Ангел Пеловски, Тихомир Николов, Тихомир Георгиев, Валери Котов, Георги Георгиев, Милчо Михайлов, Георги Димитров, Петьо Руневски, Петър Петров, Георги Данински, Деко Деков, Румен Дранчовски, Цветослав Попов, Златко Атанасов, Орлин Вутов, Пламен Томов, Павлин Петков, Владимир Василев, Иван Иванов и Християн Николов.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Април, 15:16

    БРАВО!!!!! ДАНО ДА СТАНЕ ЕДНА ДОБРА ТРАДИЦИЯ В ТОЗИ ГРАД!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ¶¶¶¶¶ 8 Април, 17:41

    Г ълъбите
    Д аже
    Б яха
    О собено
    П риятелски настроени.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Април, 19:41

    Г руйо,
    Д окога ще
    Б ълваш
    О собено тъпите си
    П ростотии

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete