Събота, 18 Май 2024, 17:00

Започна петият "Меден фест" - 2013 в Ботевград

27 Септември 2013, 10:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3579 2


Стартира петият Меден фест в Ботевград, който ще продължи до неделя (29.09.2013). 
Организатори на феста са Община Ботевград и пчеларско дружество „Димитър Панчев”. Тази година мотото на феста е „На всяка трапеза, по всяко време – пчелен мед”. Откриването започна с водосвет за здраве и берекет, отслужен от отец Николай. „Годината беше благодатна и създаде добри условия пчелите и пчеларите да работят.  Благодарение на добрите медоносни растения, съчетани със своевременната и неуморна работа на пчеларите, резултатите бяха отлични. Ние, пчеларите, имаме добри условия в нашата община и можем да се гордеем с постигнатото. Освен че нашият мед е един от най-качествените, той е и много полезен. Едва ли има човек, който да не познава качествата на меда като храна и на другите пчелни продукти, които са едно много добро лекарство. Чрез този Меден фест, искаме да обърнем внимание към нашите български и европейски институции за подкрепа на пчеларството, за да може българският мед, който е уникален, заедно с другите медни продукти, да излезе на световния пазар” – с тези думи председателят  на пчеларското дружество „Димитър Панчев”, Румен Цветков, откри феста, като приветства всички пчелари и благодари на кмета Георги Георгиев и на администрацията на общината за подкрепата, която оказват.
Думата бе дадена и на Иван Горянов, председател на Областния пчеларски съюз, който пожела на всички участници успех в представянето на пчелните продукти. В празничната програма взеха участие дечица от ЦДГ „Синчец”,  ученици от ОУ „Никола Й. Вапцаров” , танцовият състав на  ПГТМ „Христо Ботев”, както и Градският духов оркестър.
Последва дегустация на всички видове мед, които бяха изложени, като изборът бе голям – пчеларите предлагат манов, акациев, пчелен мед от липа, както и останалите  пчелни продукти.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Септември, 12:36

    Както и китайски мед!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Септември, 15:57

    Да са живи и здрави пчеларите, пчелите, да има хубав мед ,и същото за консуматорите на мед!!! Най-добрата оферта беше на Т. Маринов от Ботевград, първият откъм часовниковата кула. Този любезен възрастен човек предложи хубав, тъмен многоцветен билков мед в големи буркани , добре напълнени, етикирани, запечатани с лента отгоре и надпис за здраве и дълголетие на цена седем лева за 980 грама, като предлага дори безплатно голяма, цветна, нова найлонова торбичка. На етикета коректно и чисто е напечатано грамаж, дата, година, име, телефон за връзка. Заслужава си _ казвам го като потребител, не съм близка лично с него! Други предлагаха по-скъпо и не така добре етикирани, без горна лента, някои недобре напълнени буркани. Сърдечно благодаря на този коректен, любезен пчелар с най-добри пожелания за здраве и дълголетие!!! 8)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (248)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete