Четвъртък, 2 Май 2024, 14:47

Започват дейностите по пречистване на питейната вода на етрополци (ВИДЕО)

29 Февруари, 18:55
(2) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2141 0


На 28-ми февруари кметът на Етрополе – инж. Александров, проведе в МРРБ поредна работна среща във връзка с пречиствателна станция за питейни води в Етрополе, което е един от основните проблеми на местните жители.

Заключението от срещата е, че в рамките на един месец, областно ВиК трябва да направи почистване на едни стари съоръжения, които са извадени от експлоатация. Става въпрос за ламелни никелирани филтри, след чието почистване ще се повиши качеството на питейната вода на етрополци. Предстои подготовка за предпроектни проучвания, идеен проект и около 7-8 месеца допълнителен мониторинг на питейната вода.


„Същевременно ще обследваме съществуващото съоръжение, което е строено през 90-те години. Ще направим конструктивно обследване и на сградата. След становищата на екипите, ще преценим дали можем да ползваме частично едно пречиствателно стъпало и след него да бъде изградено новото пречиствателно съоръжение.

В работния екип са експерти от МРРБ и тук е моментът да благодаря на доц. Галя Бърдарска за сътрудничеството, която  взе присърце проблемите на етрополци с питейната вода.“

Това каза в интервю за „Балканец“ кметът на община Етрополе – инж. Владимир Александров, по време на Общото събрание на НСОРБ.

Освен изграждането на пречиствателна станция за питейни води, като друг важен приоритет за община Етрополе, който кметът посочи, това е създаването на общинско предприятие за комунални дейности /сметопочистването и сметоизвозването/.

На Общото събрание на НСОРБ стана ясно, че до края на 2024 г. всяка община трябва да има своя план-сметка за битовите отпадъци. С нормативните промени, с които всички кметове трябва да се съобразят, данъците за физически лица за такса смет ще бъдат завишени и това ще е нелека задача за местната власт.






Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete