Сряда, 15 Май 2024, 17:28

Защо кметът Гавалюгов иска оставката на д-р Филев?!

12 Октомври 2016, 10:01
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3259 36


Кметът на общината Иван Гавалюгов иска предсрочно прекратяване на договора за управление с д-р Филип Филев, управител на МБАЛ-Ботевград, след като той внесе молба за доброволно напускане, считано от 14.10.2016 г. Договорът на д-р Филев бе удължен чрез повторното му избиране за управител с решение 163/30.07.2015 година на Общински съвет – Ботевград, след проведен конкурс. Сключеният  договор за възлагане управлението на горепосоченото лечебно заведение бе със срок от 3 години.

Мотивите на кмета Гавалюгов за оставката на д-р Филев са следните:
1.Констатирани и отразени в одитен доклад на звено "Вътрешен одит" към ОА Ботевград множество нарушения на Закона за обществените поръчки, както и на финансово-счетоводната дейност на дружеството, които нарушения ясно показват сериозни  слабости  в   управлението  на  общинската  болница,   водещи   или  силно застрашаващи нейната организационна и финансова стабилност.
2.Несправяне с все по-задълбочаващия се и все по-осезаем кадрови проблем на общинското търговско дружество МБАЛ ''Ботевград" и липсата на адекватна политика и ефективни мерки за справяне с негативната тенденция на застрашително нарастване на средната възраст на лекарския състав на дружеството от една страна, и напускането на по-млади доктори от друга, което поставя под сериозна заплаха функционалното, а оттам и финансовото състояние на общинската болница в средно срочна перспектива.
3.Неприемливото за един управник поведение и отношение към една част от
медицинския   персонал,   работещ   в   МБАЛ   Ботевград,   както   и   липса   на   добра комуникация и взаимодействие с лекарите, работещи в доболничната помощ.

С освобождаването на д-р Филев, от длъжност, Общински съвет ще вземе решение на предстоящата сесия да не  го освобождава от отговорност. Кметът Гавалюгов предлага на съветниците да изберат временно изпълняващ   длъжността Управител на „Многопрофилна болница за активно лечение -Ботевград" ЕООД д-р  Иван  Ангелов  Бичовски,   считано от 14.10.2016 година до назначаване на управител, избран след провеждане на конкурс.

 



Източник: balkanec.bg

Коментари (36)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: орханиец 12 Октомври, 10:38

    Най-после кмета Гавалюбов да предприеме нещо с твърда ръка!Браво!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 10:49

    Да-И след 1 Година ще видиш и усетиме всички ефекта от "твърдата "му ръка-само по трай?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 11:12

    Ало, "журналистите", вие на нечетните дати пишете, че д-р Филев сам напуска, а на четните - че недоразумението му иска оставката. И така от една година насам. Кога ще свърши този цирк?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 11:51

    Поискай оставката на жена си,че баскетболистчето....

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 11:52

    Смешко.Искал оставка.Ние кмете трябва да ти поискаме отавката за системно несправяне със задълженията на кмет и най-вече за лъжите и обещанията. Кмете, Филев няма да ти е проблем.Проблем е че ВАС връща Цонка Докова като общински съветник и както и преди ти писах , ти ще си кмет само на една общинска администрация.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 11:56

    http://bultimes.com/gerb-gotvyat-izmama-s-novata-optsiya-glasuvam-sreshtu-vsichki/
    ГЕРБ готвят измама с новата опция „гласувам срещу всички“... Циничният модел на „гласувам срещу всички“, което по принцип е много полезна опция, ще изврати самия му смисъл. Логиката на подобно гласуване е да влияе реално на резултата. Т.е. „гласувам срещу всички“ би следвало да увеличава общия брой зачетени гласове, а с това и размера колко е 51%. Вместо това, то увеличава само избирателната активност – т.е. служи на политиците, които все по-трудно убеждават някой изобщо да ходи да гласува. Това как може един глас да увеличава активността (т.е. да е валиден), но де не се брои при определяне на резултата, това могат ни обясни само Цецо Цветанов и Валери Симеонов.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 12:01

    ГЕРБ са проблем на комунистичесата мафия и кака Курвелия . А с представители като Гунински на местна почва каузата е загубена. Зададе ли си някой въпроса, защо нищо не направи Нинова на тулата.Ами щото взе едни 100 000 с Кирето Добрев. Аз ще гласувам за Митьо Пищова.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 12:04

    3- наистина пишеш, колкото да наплюеш журналистите, но четеш между редовете. В материала пише, че кметът иска освобождаването на д-р Филев ,след като той вече в внесъл молба за доброволно напускане. Явно трябва да ти се обясни, понеже не разбираш. Кметът все пак е човек и не внася предложение да бъде освободен, а е изчакал д-р Филев сам да реши да напусне, при всичките основания на кмета.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 12:04

    Вярно е че връщат Докова на работа.Върховния съд е постановил на ОИК да я върнат и като общински съветник. Така тулата все повече печели мнозинство в Об.С , а Гавалюгов губи такова. Май се задават предсрочни избори за кмет.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 12:07

    5 -по-полека с квалификациите!Точно кмета Гавалюгов наследява дълговете на Георгиев. Момчето се бори с блатото, дето Г.Г. му завеща. Гледай реално на нещата, пък тогава прави изводи. Само,че засега са ти погрешни!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (241)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete