Петък, 26 Април 2024, 03:37

Завърши боксовият турнир Мемориал "Емил Жечев", Румен Руменов с бронз

13 Март 2021, 12:18
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1695 2


Над 50 състезатели от 7 държави се включиха в петото издание на Мемориал "Емил Жечев". Елитната боксова международна надпревара за младежи се проведе в 4 дни, в периода 8-12 март. Тази година броят на участващите държави бе сравнително малък, поради пандемичната обстановка. В предни години участници в елитната надпревара са стигали до 15 страни от цял свят.

Боксов клуб "Балкан" бе издействал домакинство на проявата, която трябваше да се състои в Ботевград. Поради дублиране с изявите на баскетболния клуб "Балкан" и предстоящите мачове от ТОП 16 на ФИБА Европа обаче, се наложи турнирът да се проведе в София. Арена на сблъсъците бе комплексът на националите в "Дианабад". 

Румен Руменов от боксов клуб "Балкан" завоюва трето място и бронзов медал в своята категория до 69 кг.. "Въпреки отличието, той нямаше късмет, а и не бе в най-добрата си кондиция. Ние сме на лагери от три месеца нонстоп и се видя, че беше претоварен. Пандемията и този период, в който нямахме състезания, оказаха голямо влияние върху Румен. Преди две години,  той спечели първо място на този турнир, справи се с конкуренцията на узбекистанец, казахстанец и индиец.Тогава се представи много силно. Сега този медал не може да ми бъде критерий. Аз знам, че той разполага с качествата да бъде на много по-високо ниво. За мен важна е реализацията на боксьора като цяло.", коментира за Румен Руменов неговия треньор Пейчо Багдатов. 

За това какво предстои пред боксов клуб "Балкан" в идните месеци, той коментира:

"Страшно много работа ни очаква. В процес на подготовка сме, в зависимост от състезанията в държавния календар. Засега готвим състезатели, за които се предполага, че до края на годината ще бъдат национали на България по бокс за ученици и юноши. Подготовката върви усилено, с оглед факта, че миналата година пандемичната обстановка повлия върху процеса ни на работа сериозно. Нашите състезатели нямаха възможността да се реализират и да играят. Защото най-важното за един боксьор е да играе. Когато не се състезава, каквито и умения да има, губи способността за бърза реакция и трудно навлиза във форма.", добави още треньорът на боксов клуб "Балкан" Пейчо Багдатов.

Относно подготовката на Румен Руменов и целите пред него, Багдатов заяви следното:

"Нашата главна мисия е да го подготвим за Световното първенство в Полша от 10 до 25 април. Ако не успеем да се справим с тази задача, му предстои участие на Европейско първенство по бокс за младежи в Будва през октомври. Това са бъдещите планове, но ни чака страшно много работа. Търсим му противници в Сърбия, в чужбина. В неговата категория до 69 кг. много трудно можем да намерим адекватен противник в България, така че той да получи необходимите предизвикателства и да се развие чисто в боксов план. Плановете ни са много мащабни и сериозни, но ни очаква и много работа за вършене!", коментира още Пейчо Багдатов. 


България завърши надпреварата с 4 златни медала. Ясен Радев (52 кг), Радослав Росенов (60 кг), Уилям Чолов (75 кг) и Георги Стоев (91 кг) донесоха злато за България. Родните ни боксьори се отчетоха с още 1 сребърен и 8 бронзови медала от Мемориал "Емил Жечев". Старши треньор на националите по бокс е Борислав Бояджиев, а негови помощници са Пейчо Багдатов и Младен Сталев. Относно работата с представителния тим на България, Багдатов заяви, че главната цел засега е селекцията да бъде попълнена от момчета, които заслужават мястото си и са готови да се боксират на предстоящото Световно първенство през април. През месец май пък Ботевград ще бъде домакин на Републиканско първенство по бокс за младежи, а през октомври за жени и девойки. 


Снимки: Българска федерация по бокс



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: бокс , Боксов клуб "Балкан"

Коментари (2)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 13 Март, 21:20

    Ако бях сценарист Пейчо, щеше да е главен герой. " Опасен чар" щеше да бледнее. Имаш талант но той не е в бокса, защото никога не си бил състезател в никой клуб. Определено, персонажи, като Соколов, Ястребовски, Буревестников ще бледнеят в сравнение с теб. Шапка ти свалям имаш световен талант.

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 14 Март, 19:51

    Честито....Пейчак,гордеем се с теб и с твоят състезател! От всички нас поздрави и още по-големи успехи!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete