Петък, 3 Май 2024, 07:23

Завърши първото издание на минифутболната лига „Ботевград рита“

7 Март 2021, 19:46
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1585 0


С церемония по награждаване завърши първото издание на минифутболната надпревара „Ботевград рита“. В Голямото шампионско име и първи носител на титлата се превърна отборът на After Party. Тимът на БФБ остана на второ място, Сириус зае третата позиция, а хитът на сезона Last Hope остана четвърти. И четирите отбора получиха купи за своето класиране, но и по-важното – право на участие в силните турнири по минифутбол Шампионска лига (1 място) и Лига България ( 2-4 място).

Програмата протече под дикцията на известния футболен мениджър Евгени Найденов, който бе в епицентъра на събитието. Призьорите бяха наградени със статуетки, медали, а шампионите получиха специално изработени шалчета. Най-добре представилите се играчи бяха отличени и с индивидуални призове. В церемонията по награждаване участваха главния мениджър на БАМФ Пламен Божидаров, един от собствениците на игрището Цветан Младенов, общинския съветник Йонко Ненчев, ветерани на футболния „Балкан“ Димитър Топалов и Цветан Барбушев, както и главният виновник за добрата организация и изключително успешното първо издание на кампанията – Петко Петков. Той каза следните думи:


„Благодаря на всички за участието. Преди 3 месеца пристигнах в Ботевград за преговори с г-н Младенов, с който бързо се разбрахме. От 3 отбора в началото станаха 31. Оставям коментарите на вас. Аз давам всичко от себе си и ще продължавам да го правя. Благодаря на всички ви.“


След това главният водещ Евгени Найденов продължи церемонията с връчването на различните награди. Статуетки за участие получиха отборите на Мартен и приятели и Грамаде Скравена. Останалите награди бяха разделени по следния начин:


„Награда за феърплей“ – Йънг Бойс
„Шампион трето полувреме“ – Казино Роял
Най-млад състав“ – Наборите


В хода на събитието се определеиха и индивидуалните призьори, които грабнаха различни отличия:


„Най-възрастен състезател“ – Цветан Василев (Сименс)
Награда „спортно дълголетие“ – Цветомир Кацарски (БФБ)
“MVP на турнира“ – Радослав Зарев (Сириус)
„Най-добър вратар“ – Галин Стоянов (Сириус)
Най-добър защитник“ – Денислав Ивайлов (After Party)
„Най-полезен състезател“ – Кристиян Иванов (Last Hope)
„Звезда на сезона“ – Иван Мишев (БФБ)
„Мениджър на сезона“ – Ивайло Златев (After Party)
„Голмайстор на турнира“ – Радко Николаев (Наборите)


Последваха и отборните награди. На четвърто място завърши тимът на Last Hope, на трето отборът на Сириус. Във вицешампион се превърна съставът на БФБ, а голямото шампионско име и първи носител на титлата в „Ботевград рита“ – After Party.


Амбициите за развитието на минифутбол в града продължават. Само след броени дни стартира нова идея, под формата на „Бизнес лига“. Тя ще се провежда в дните вторник и четвъртък, а до момента има 14 записани отбора.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Ботевград рита 2020/21

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete