Вторник, 7 Май 2024, 06:18

"Зелените" с убедителна победа над Черно море

16 Ноември 2014, 19:41
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1882 1


БК „Балкан” категорично бе по-добрият отбор в шестия кръг на НБЛ. Днес от 18:00ч. в зала „Арена Ботевград” те надиграха отбора на Черно море Порт Варна с 96:78.
Мачът протече без особено напрежение от страна на играчите и публиката.Първата точка в двубоя отбеляза отборът на Черно море. В началото варненци поведоха мача. Към средата Балкан взеха топката в свои ръце и поведоха за първи път  – 12:11. Малко след влизането си Мартин Маринов отбеляза първия си кош от тройката, а след него и Николай Маринов. След първите 10 минути игра резултатът беше 22:13 в полза на „зелените”.
В началото на втората част домакините увеличаваха активът си. В третата минута преднината на Балкан беше 16 точки. Забив за Черно море отбеляза 9 номер – Даниел. Края на втората четвърт завърши с кош и фаул на Иван Лилов и така след първото полувреме Балкан се наложи с 46:29.
С напредването на играта домакините все по-категорично даваха своята заявка за победа. Бърза атака на Балкан завърши с кош на Лилов. Павич успя да открадне топката и последва втори забив в коша на „моряците”. Публиката аплодира излизането от игра на Николай Маринов, който до този момент имаше 5 точки. Димитър Маринчешки и Вукота Павич също получиха овации. След поредните 10 минути игра „зелените” постигнаха по-голяма преднина – 73:50.
В последната част Балкан се справяше добре в подкошието. Даниел от отбора на гостите излезе за 5 лични нарушения. Последва и втори забив на Павич. За 5 нарушения излезе и капитанът на домакините Павел Маринов. „Зелените” поддържаха разликата в резултата до края и така след последния съдийски сигнал резултатът беше 96:78
Най-резултатен за Балкан беше Павич с 20 точки и 2 асистенции. Павел Маринов и Иван Лилов записаха по 16 точки, Педжа Стаменкович – 14, Ненад Шулович и Николай Маринов - по 8 точки, Тенчо Тенчев - 7, Димитър Маринчешки - 4 и Мартин Маринов - 3 точки.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete