Събота, 27 Април 2024, 14:59

Жега от 15-градуса в неделя

18 Януари 2014, 19:31
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 841 0


Облаци и дъжд от понеделник
Вятърът в неделя през деня ще е слаб, към края на деня в най-източните райони до умерен от юг. Максималните температури ще останат високи за януари, в повечето места между 10° и 15°, малко по-ниски в крайните северозападните райони. През вечерта утре в западната част от страната ще превали и дъжд.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
По Черноморието времето през деня ще е предимно облачно, но без валежи. Вятърът до обяд ще е слаб от югоизток, но към края на дена и умерен, вече от юг-югозапад. Максимални температури 12°-15°, температурата на морската вода е 7°-8°, вълнението ще е слабо, до 2-3 бала.
 
Преди обяд над планините ще бъде с разкъсана средна и висока облачност, но след обяд облачността ще започне да се вплътнява и снижава. Едва привечер над планините от Западна България ще завали дъжд. Преди обяд вятърът по-високите части ще е умерен, предимно от запад, чувствително засилвайки се към края на деня, вече от югозапад- юг. Остава топло, на 1200 м.н.в дневна температура около 10°, на 2000 м около 6°.
 
През първата половина от новата седмица времето ще остане топло за януари, но с повишена динамика на атмосферните процеси. В понеделник преди пладне все още на места ще превалява дъжд, но от запад облачността над много райони ще се разкъса и временно ще намалее. С ниска облачност ще остане покрай река Дунав и там дневните температури ще са по-ниски – до 5°-6°, докато в останалата част от страната максималните ще са между 10° и 15°, в югоизточните райони, където ще духа умерен югозападен вятър, по-високи. 
 
Във вторник облачността отново ще бъде предимно значителна, на места ще превали дъжд, югозападният вятър в източните райони ще отслабне. Ще се задържи топло. В сряда вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, в планините над 1300 метра - сняг.


Източник: http://www.blitz.bg/, снимка- Интернет

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete