Неделя, 28 Април 2024, 07:30

Жители на село Врачеш алармират за запушен водосток, причиняващ наводнения

7 Юли 2023, 10:39
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2092 10


Запушен водосток на ул. "Трети март" създава проблеми на жители на Врачеш. Заради запушването, дворовете на живущите в района често се наводняват. Поради тази причина, 32-ма потърпевши са подписали молба до кмета на община Ботевград и до кмета на село Врачеш.

Публикуваме пълния текст на Молбата:
"Уважаеми господа, поводът за написването на тази молба е това, че дори след проливните дъждове през месец юни 2023 г., водсотокът, намиращ се на улица "Трети март" между номера 159 и 161, е изцяло запушен и не са предприети никакви действия относно почистването му.

При всеки, дори и непроливен валеж, водите от дола, които би трябвало да се поемат от споменатия по-горе водсоток , се изливат по улицата и наводняват околните имоти и домове, където живеят възрастни хора и инвалиди. Необходимо е отпушване на водостока, както и корекция на коритото на дола. Достатъчно е да погледнете снимките на водостока в Гугъл нстрийт вю от септември 2022 г., както и от март 2012 г., за да се убедите, че проблемът не е от вчера, нито от преди седмица или месец, а е неглижиран в продължение на много години. Не прилагаме актуални снимки с надеждата, че някой би се заинтересовал от проблема и би дошъл на място, но съветваме, ако има такъв, то той при посещението си, трябва да е екипиран подходящо.

Молим, незабавно да се отстрани причината за това при всеки валеж домовете и имотите ни да бъдат наводнявани! Обещания и словоизлияния не помагат, тук са необходими действия!"

Екипът ни се свърза с кмета на село Врачеш - Марин Бончовски. Той съобщи, че са направени огледи и ще бъде почистен проблемният водосток. Ако почистването не е достатъчно за решаването на проблема, ще бъдат поставени нови тръби. За да бъде по-ефективна бъдещата поддръжка на съоръжението, кметът Бончовски заяви, че ще бъде изградена утаителна шахта. Той допълни, че в бъдеще такива шахти ще бъдат изградени и на други места по ул. "Трети март".

Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (6) (4)
    1. добавен от: Анонимен 7 Юли, 11:58

    Само обещания. Предизборно.
    Но пък той какво да направи. След като е последна дупка на кавала и всичко зависи от благословията на някой чиновник от Общинската администрация. Който вероятно дори не е стъпвал по тези улици във Врачеш.

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 7 Юли, 13:29

      Ти пък! Само една....

  • Отговори (5) (4)
    3. добавен от: Анонимен 7 Юли, 14:16

    Айде стига с тия врачежани!! Как пък не се оплакаха хората от другите села!

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Анонимен 7 Юли, 21:47

    Само ревете и чекате кмета да ви свърши сичко,от друго село са не чува никакви мръкканици ,затова се прави водопроводи и други хубави нещо,тук само са реве затова ще си седите на тва дередже.Па сигорно другите кметове са съвършенни

  • Отговори (4) (1)
    5. добавен от: Анонимен 7 Юли, 22:17

    Кмета са го избрали селото,или поне мнозинството,апа тея каде реват само които са окло 6,7 човека могат само да си говорат и да си снимат колко сакат.Тя йовелина си мисли че като реве само ще стане кмет,ще са изложи с 50,100 гласа тае и са смеят и децата в детската,нали се слушате из селото кво се говори.Димитър Ракоски,павлина каде живее на боноската ,йовелина и она светла шашавата ще оправат селото те са европейци,другите в селото са селяне.Апа Димътър че си фръга коселото зеле в реката нема кои сниима

    • (1) (3)
      1. добавен от: Анонимен 8 Юли, 01:00

      По тъпо изказване няма от това ,което си написал.Това ,че врачежани се събуждат,не са двама трима ,а са много.Тъпаците ,ще си останат в мизерия и ще си плащат до като си живи тъпотията.Всички а строили жилища и домове с труд,а не с лека ръка един порен дъжд да бъдат наводнени,Това ,че кметовете в това село спят пък и въпросният водосток е при Бончовски,той е затапил ,и сложил асвалт над тръби е канавката да си стовара дървата и да си паркира джипа ,е довело а се наводнят десетки къщи.Когато реката предойде и от баира тръгна водата по 3 ти март ,където е написал господина молбата жалба,Бончовски си спеше и хората сами се бореха с водната стихия.Не могат да го извикат,Хай,сиктир да зашитавате един кмет ,който е само фигурант в това село.

    • (2) (0)
      2. добавен от: Анонимен 8 Юли, 01:52

      Господинчо,като така смело коментираш другите,излез със името си.Ако не пешеш с името си ,ще си намериш там където трябва,да дадеш отговор.Нямаш право да коментираш анонимно,хора,или пък имена.Плъхове във Врачеш ,колко искаш,а ти си един от тях.Не бери грижа за Йовелина,на малкият ппръст няма да и полееш,нито за Светла ,за Павлина и Димитър.По писането разбирам,че на куче хляб не можеш да дадеш и един пирон в живота си не си забил.Така ,че не обсъждай анонимно живота на другите ,че си на светлинни години след тях.Аман от тъпанари в това село.Хем ,шуто хем се прави на бодещо,идиот до идиота мила моя майноле!

    • (0) (0)
      3. добавен от: Анонимен 8 Юли, 11:14

      2анонимко ще го набутам вустата и ще се изакам

  • Отговори (4) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Юли, 11:53

    Не е вярно, че кмета бончовски е спал при наводненията, човекът беше при хората, а тези които пишат тази глупост не бяха навън да помагат, а те си спяха вкъщи. За това и не са видели истината.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete