Петък, 3 Май 2024, 16:11

"ЖИТЕНАТА ПИТКА-КОЛЕДНА БЛАГОСЛОВИЯ"

28 Декември 2014, 18:24
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2344 5


В празничните дни, предшестващи Коледа и Нова година в СОУ ”Христо Ясенов” се проведе Коледно тържество под наслов „Житената питка- коледна благословия”. Топло чувство и усещане за  празник завладяха актовата зала, когато под фона на тихата музика започна приказната история на житената питка. На зрителите бе представен един нов прочит на българската народна приказка, в която взеха участие библейските герои Мария и Йосиф, тримата влъхви и житеното зрънце, от което започва и „пътя” на хляба. На празнично подредената трапеза,  в очакване на питката, седяха бабата и нетърпеливите внучета, които пресъздадоха с живо слово и великолепно актьорско майсторство българската традиция на посрещането на Бъдни вечер и Коледа. Умело преплетените танци, песни и приказни моменти доставиха пълна радост за душата и сетивата  на присъстващите в залата. Таланта на младите ясеновци засия предколедно с помощта на организаторите на тържеството Петя Цекова, Петя Запрянова, Калинка Пушкарова и Цветелина Овчарова – един екип от съидейници и новатори. Основната част от приказния момент бе изпълнен от учениците от 8в клас – Даяна, Александра, Ани, Йоана и Камелия заедно с  чаровните „внучета” от 4г клас – Росица и Виктор. Коледни песни прозвучаха в изпълнение на първолаците Кристиян, Бетина, Цвети, Александър-Петър, Пламен и Цвети, учениците от 5а клас и Марина Савова от 9в клас, а прекрасните танцови иапълнения бяха поднесени от младежкия състав на ТА „Балканска младост”. Една незабравима приказка с различен край, който всеки един от нас може да сътвори сам, по финалните думи на водещата Александра:”... защото Коледа е имало и ще има докато свят светува... И докато я има, ще ги има и коледните приказки, с които бабите ще приспиват своите внуци, а влюбените ще си ги шептят пред топлата камина, докато навън бавно, една по една падат малките бели звезди - снежинките... Иии .... нека да не забравяме, че по Коледа стават чудеса и всичко невъзможно става възможно!...”
Весели празници!

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Декември, 18:27

    Вчера,към 10.30 ч.,пътя Правец -Етрополе беше непочистен и в ужасно състояние - сняг ,лапавица и поледица.Някъде към кошарите преди разклона за лъга,се появи талибанин,"яхнал" мощен снегорин и движещ се на максимална скорост,която може да вдигне.Естествено изобщо не чистеше,а само създаваше хаос около движещите се със скоростта на мравките автомобили.На връщане от Етрополе,видях талибанинът вече се беше проявил,на ханчето в "Манастирица" беше смачкал лек автомобил.Е,това държава ли е или не и за какво са тези дежурни?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Декември, 22:11

    Но пък днес аз останах с впечатлението, че пътят Етрополе-Лъга-Малък Искър-Лопян е почистен доста добре, та дори и Правешкият .. останах приятно изненадана, но факт-улиците бяха в добро състояние..пясък и сол също имаше в голямо количество!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Декември, 09:06

    Иди в Ботевград да видиш как се чисти.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Цветана Спасова 29 Декември, 16:35

    Представлението беше чудесно! Благодаря на актьорите, на певците и на танцьорите за празничното настроение и приятните емоции! Поздравления, колеги!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Декември, 22:49

    8 г клас

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete