Петък, 17 Май 2024, 19:44

ЗК "Трудовец" с жалба до директорите на НАП и Агенция "ДФИ"

4 Юни 2015, 11:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2622 11


С жалба до директора на ТД на НАП-София и с писмено възражение до директора на Агенция „Държавна финансова инспекция” членове на Управителния и Контролния съвет на Земеделска кооперация „Трудовец” оспорват констатациите на извършената проверка от ЦКС – гр. София. Констативният протокол е от 11.05.2015 г,  съставен и подписан лично от финансовия ревизор – Асенка Колева. „В него са изложени твърдения, които ние към момента обжалваме и възразяваме срещу тях като неоснователни и неотговарящи на истината. Уведомяваме Ви, че председателя на Кооперацията е член на Управителния съвет на Областния съюз на Земеделските Кооперации, което води до съмнения за коректността на извършената проверка”, мотивират се 4-мата жалбоподаватели Петя Бенчева, Мария Филипова, Светла Бенчева и Стефана Даскалова.
 
Въз основа на издадена заповед на № Р – 014/08.04.2015г. на Началника на отдел „Финансово ревизионен контрол” към НСЗКБ, на ЗК „Трудовец”, бе извършена финансова ревизия за периода 2012г. – 2014г. включително. Ревизияте бе открита на 15.04. 2015г.
Според възразяващите изписаните в протокола твърдения не отговарят на истината и реалната ситуация създала се по време на ревизията, както и на финансовото и счетоводно състояние на същата. В констативния протокол са направени обобщени изводи, в които без конкретика се твърди, че са нарушени и други нормативни документи, без да се посочва кои са те. Освен това те оспорват твърдението на ревизора,  че не са предоставени основни счетоводни документи, с мотив че има протокол, от който е видно, че изисканите  документи са предоставени. Те недоумяват, защо ревизорътизисква към банковото извлечение да бъдат прилагани платежни нареждания, при положение че в настоящия случай се касае за активирано интернет банкиране и такива нареждания не са необходими.
„Не намираме и проблем в обстоятелството, отчетено като нарушение от ревизора, касаещо ведомостите за раздадената рента на член-кооператорите, които се съхраняват в отделна папка”,  се казва още във възражението до Директора на Агенция „ДФК”.
 
По отношение на обвинението, че финансовата ревизия не може да бъде извършена в определения срок по вина на главния счетоводител, четиримата възразяват, като защитават своята позиция със следните факти:
 
1. Главната счетоводителка е в отпуск поради временна неработоспособност от 20.04.2015г.;
 
2. На 27.04.2015г. тя постъпи  за болнично лечение в МБАЛ - Ботевград;
3. Считано от 27.04.2015г., същата бе дисциплинарно уволнена от Председателя на кооперацията, като й бе ограничен достъпът до финансово-счетоводните документи на ЗК „Трудовец”.
Само след два дни предстои провеждането на общо събрание на ЗК”Трудовец”. Очаква се то да премине при засилени дебати. При провеждането му ще бъде представен доклад за резултатите  от проверката, извършена от Контролния съвет, както и запознаване с докладната записка и констативен протокол от извършената ревизия.
Преди общото събрание членове на Контролния съвет излязоха с позиция, чиито текст публикуваме:
 
„Колкото по – неудобни са фактите, толкова по-арогантно се трансформират в напластена и крива мазилка, която при допир се пука и пада.
 Одит – нагласена и смешна история. Уволнен дисциплинарно счетоводител, за да не подава данни от блатото на едноличното и крадливо управление на председателя с братя и дружина. Господин Марин Петков подписва заповедта – с 214 декара земя под аренда, естествено на името на сина си Георги Маринов – без решение на УС и КС – интереси!
Не позволявайте кооператори източването на земеделската кооперация. Нима не помните нейното тотално унищожаване – преди, а и сега!
Ще продължаваме да алармираме всички институции – докато ни чуят!
Продължава закупуването на препарати срещу нашата продукция – за растителна защита, без контрол, без работни карти по масиви, с едноличното разпореждане на г-н Иво Каменов.
Разтворите се дозират в дома на Марин Цветков – Бонин. Защо?
Той не работи в кооперацията и няма решение за граждански договор.
Къде е наблюдаващата институция РИОПС и агроном?
Член – кооператори спрете беззаконието!
Елате на събранието на 6 юни 2015 година и изразете волята си.
ЗК трябва да работи и да се развива по европейски програми. В противен случай ще ви предложат смешните цени за изкупуване земята на поколенията ви! Изборът е ВАШ!”
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Юни, 14:03

    Свалете тоя иво не ги е срам

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Юни, 14:43

    КАТО ЧЕТА КОЛКО" ГРАМОТНО" Е НАПИСАНО МИ Е ЯСНО ТИЯ МАЦКИ ЗА КАКВО СЕ БОРЯТ. ИВО СИ Е ЗА ТАМ И НЕ СИ МИСЛЕТЕ ,ЧЕ ЩЕ СЕДНЕТЕ НА СТОЛА МУ,ЧЕ ВСИЧКИ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Юни, 18:31

    Към № 2: При положение, че столът му е с масажни функции и всякакви екстри, кои не би искал да седне на него.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 4 Юни, 19:40

    Когато стана Иво Председател, ходеше с галошите по улицата ни и караше една прогнила кола. Вижте го сега. Къща - лукс обзавеждане, най-първата в махалата, джипове, мотори, лозя, ниви и имоти.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 4 Юни, 22:01

    Кажи бе иво от каде извади тия пари като само ти работиш до преди време нямаше 2 лв в джоба ти мереше лозята а женати селото синати от каде извади пари за тоя мотор нали никаде не работи каква заплата зимаш та са коли джип ремонти ама иде време да си спомниш миналото трудовчани събудетесе

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Юни, 08:37

    4 и 5 личи си че сте от кооперацията -много сте зле-ЗЛОБА

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: анонимен 5 Юни, 08:59

    до 2 и 6 престанете да защитавате иво и бандата му да вземат да си потърсят връзки в някой арест

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 5 Юни, 09:13

    Не несъм от кооперацията от селото съм но виждам как живеят сега и как беше преди поне като се е ср..
    .да свали главата и неговата светла

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 5 Юни, 11:55

    я вижте касиерката и счетоводителката как живеят и тогава пишете по форомите : :roll: :roll: :roll:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 5 Юни, 13:35

    Може ли жената на Иво Каменов да престане да пише коментари. Не ми е ясно на тая жена как и минава деня. По половин ден седи по фризьорски салони, маникюристи и козметици и другата половина пише коментари. Помним я й нея с галошите в градината и всички работеха за една прехрана, а сега същите живеят от охолно, по охолно. Виждаме ги по магазините, купуват най-скъпите луканки, сирена, пият само уйски и водка.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete