Събота, 18 Май 2024, 12:55

Златаровци със специални награди от олимпиада по експериментална физика

4 Ноември 2015, 15:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1612 1


Възпитаниците на ПМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров“ - Ивелин Кирилов, 7 клас и Лъчезар Илиев, 11б клас, взеха участие в III-та Международна средношколска Олимпиада по експериментална физика. Домакин на надпреварата беше СОУ „Гоце Делчев” – гр. Куманово, Република Македония.  В мероприятието участваха университетски преподаватели, учители и 124 ученици от България, Сърбия и Македония.
 
Състезанието протече под надслов „Ден на резистора”. Проведе се от 30 октомври до 1 ноември 2015 год. Гимназистите и техният преподавател по физика и астрономия - Тодор Василев, се класираха на 4-то място със специални награди - сертификат и диплом за постиженията им. Получиха и материални награди - книги и комплектни опитни постановки по електричество.
 
Състезателите работиха индивидуално по една и съща експериментална задача за изследване на волт-амперната характеристика на „черна кутия”. Тя бе свързана с много практически подусловия с нарастваща трудност. В рамките на  4 астрономически часа участниците в Олимпиадата свързваха различни варианти на електрически вериги, измерваха, чертаха графики. Класирането на учениците бе в три възрастови групи: 7-8 клас, 9-10 клас, 11-12 клас по учебния материал, който изучават в тях. 
 
В рамките на Олимпиадата Тодор Василев взе участие в проведения учителски квалификационен курс на тема: „Подготовка на ученици за международни олимпиади и основни експериментални умения в преподаването в средното образование по физика”.
Съвместни организатори на Олимпиадата бяха: Софийски клон на Съюза на физиците в България и Дружество на физиците на Република Македония, клон Струмица.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 08:16

    Досега директорката им Даниела Колева правеше представления заедно с Петя Кочкова, Лалчева, Д.Никоолва ,Д.Христов, Данчо Ментата и Шопа. Време беше учениците на гимназията да покажат,че имат високо ниво на знания и малко от малко да отсрамят директорката си, тръгнала да защитава и агитира хората по селата да гласуват за Гошко Гъ от Новачене.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete