Понеделник, 20 Май 2024, 22:45

Златица не даде медицинския си център на МБАЛ Пирдоп

24 Август 2016, 10:09
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 1836 0


ОбС Златица не допусна МБАЛ-Пирдоп да разполага с гарантирани средства от общините за натрупани загуби. На извънредно заседание съветниците в Златица с 12 гласа „против“ не дадоха съгласие дружественият дял от „Медицински център – 1“ ЕООД, собственост на община Златица да бъде прехвърлен в капитала на МБАЛ-Пирдоп.

Общинският съвет и в частност кметът на общината Магдалена Иванова се вслушаха в притесненията на жители на община Златица, че няма гаранции, за това че МБАЛ-Пирдоп ще остави здравния център да функционира, а няма да го закрие. Хората изразиха своите притеснения, че ако се съгласи на това прехвърляне, община Златица може да остане без лечебно заведение.
По рано стана ясно, че „Аурубис“-България, „Дънди Прешъс Метълс“ и „Елаците МЕД“ са изразили готовност да подкрепят предложението на „Регионално сдружение на общините Средногорие“ за оздравяването на МБАЛ-Пирдоп. От предложението става ясно, че до края на месец август общините Златица и Пирдоп следва да прехвърлят управлението на медицинските си центрове към болницата в Пирдоп и така да се престъпи към сливане на трите дружества в едно.

Предприятията се ангажират поетапно да прехвърлят близо 1 500 000 лева към сметката на „Регионално сдружение на общините Средногорие“. Това е сумата на натрупаните към момента задължения на МБАЛ-Пирдоп. В споразумението е записано, че парите ще бъдат изразходвани целево, само и единствено за покриване старите задължения на болницата.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (259)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete