Понеделник, 29 Април 2024, 13:46

„Знакът на българите“ бе връчен на основателя на Геотехмин - проф. Цоло Вутов, по време на тържеството в Мирково за Деня на миньора

21 Септември 2023, 14:39
(0) (0)


След Етрополе, Елаците-Мед отбеляза Деня на миньора и в Средногорието.

„Честит празник на хората от Мирково и на работещите в Елаците-Мед! Днес те отбелязват Деня на миньора с голям концерт за всички местни жители. Елаците-Мед е сред икономическите гиганти не само в Софийска област, но и в цялата страна. Само в Мирково заетите в обогатителното предприятие са около 1000 души. Пожелавам успех в бъдещите бизнес начинания на ръководството на Елаците-Мед и на основателя на Геотехмин проф. дтн инж. Цоло Вутов, защото проспериращите предприятия в Софийска област носят по-голяма икономическа сигурност за нейните жители!“

Това написа във Фейсбук профила си Юлиян Леков, областен управител на София област, който бе сред официалните гости на празника, по случай Деня на миньора, в Спортен комплекс – Мирково, организиран от Елаците-Мед (20-ти септември).

На събитието областният управител връчи на проф. дтн инж. Вутов плакета „Знакът на българите“. Това е поредното отличие за управителя на Геотехмин от институцията. Той е „Заслужил гражданин на Софийска област“ и носител на почетния знак на Управителя на Софийска област.

Над 3000 работещи в Обогатителния комплекс на Елаците-Мед АД, техните семейства, кметовете на населени места в Средногорието, партньори и приятели на компанията отбелязаха празника под мотото „Заедно работим, заедно празнуваме!“ Това бе второто честване на Деня на миньора, след като на 15 септември повече от 3000 души, работещи в Рудодобивния комплекс, и гости празнуваха в Етрополе.

„Елаците-Мед е сред лидерите в българската минерално-суровинна индустрия, сред компаниите, които прилагат съвременни минни техники и технологии. Дружеството е доказало способността си да се развива устойчиво в периоди на икономически кризи. Това е благодарение на отговорното отношение на всеки един работник и служител към служебните му задължения и на десетките милиони инвестиции в дружеството. Политиката ни е за максимално ефективно оползотворяване на изчерпаемия ресурс от медни руди от находище „Елаците“ и дългосрочен живот на целия минен комплекс, за гарантиране на работните места на работниците и служителите, опазване на околната среда и подкрепа за местните общности“, каза изпълнителният директор на Елаците-Мед и председател на УС на Българската минно-геоложка камара инж. Драгомир Драганов.

„Резултатите, които отчитате днес в Елаците-Мед, са факт благодарение на дългогодишен труд. Дружеството е международен лидер в добива на метални полезни изкопаеми. Този труд е стандарт, който осигурява на компанията бъдеще не само в национален, а и в световен план.“ 

С тези думи се обърна към работещите в компанията изпълнителният директор на БМГК доц. д-р инж. Иван Митев.

На събитието присъстваха: проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД, председател на НС на Елаците-Мед и почетен председател на НТС по МДГМ, д-р инж. Иван Вутов – заместник-управител на Геотехмин, председател на СД на Геотрейдинг АД и заместник-председател на УС на КРИБ, Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД, Емилия Илиева – изпълнителен директор на Геотрейдинг АД, цялото ръководство на медодобивното дружество.

Празникът почетоха кметът на община Мирково Цветанка Йотина и всички кметове и на населените места от Средногорието, председатели на ОбС, стотици гости, приятели и работещи в дружествата от Група ГЕОТЕХМИН.

За отличното настроение по време на тържеството се погрижиха „Етро Брас Бенд“, Фолклорни клубове „Средногорие“ и „Средногорски звън“, Гайдарски състав „Челопешки полъх“. В богатата програма участваха актьорите Христо Гърбов и Краси Радков. И тук 100 кила и гайдарите от група „300 литра“ плениха публиката със своите изпълнения. На сцената на Спортен комплекс „Мирково“ бяха оркестър „Канарите“, фолк певицата Ивана, „Гъмзата Брас Шоу“, музикантите от „Ку-Ку Бенд“ и балет „Магаданс“.

Празнична заря огря небето по време на последната песен „Вземи огин, запали ме“.



Източник: Елаците-Мед – Етрополе

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete