Петък, 26 Април 2024, 21:33

10г ОУ "Св. Св Кирил и Методий" бяха отбелязани със спектакъла "Криле за мечти"

23 Май 2018, 22:53
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1450 0


С тържествен спектакъл под надслов „Криле за мечти” учители, ученици и родители отбелязаха десет години от основаването на ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” – Ботевград в Големия салон на Народно читалище „Христо Ботев – 1884”, днес от 18.00ч.

Гости на събитието бяха Красимир Живков – зам.министър на околната среда и водите, Мартин Тинчев-народен представител от 44 НС, Стефка Граматикова – Секретар на Община Ботевград, Любомир Лилов- председател на Общински съвет-Ботевград, Николета Иванова – началник на отдел „Образование” и Росица Иванова – началник на Регионалното управление по образование-София област.
Двучасовият спектакъл поднесе неповторимо изживяване от богатата празнична програма, в която взеха участие квартет „Чарити” и балет „Скай” Враца, вокална група и мажоретен състав към училището.Ученици от горните класове представиха драматизация „Радини вълнения” по романа на Иван Вазов „Под игото”, публиката видя красиво светлинно шоу, както и демонстрация на бойни изкуства.

„Средище на знанието, в което се вградиха мечти”. Така директорът на ОУ”Св.Св.Кирил и Методий”-Ботевград Нина Дюлгерска определи равносметката от изминалите 10 години. „От 2008 г извървяхме път, изпълнен с доказване и утвърждаване, всеки ученик да се чувства полезен и приобщен. Десет годим вървим по необятния път на знанието, обичта и мечтите, и търсим истинските неща със сърцето си. Десет години си извоювахме привилегията на уважавано и престижно училище с доказани традиции”, подчерта Нина Дюлгерска.
Тя отправи благодарност към родителите за доверието и изтъкна, че успехите на учениците, са най-голямата награда за преподавателите. „Нека нашето училище не е само дом на знанието, но и път за взаимно уважение, толерантност и взаимопомощ”, добави директорът на най-младото училище в Ботевград.

Приветствие по случай годишнината отправи народният представител Мартин Тинчев. Той постави акцент върху важността на деня 24 май, в който всеки от нас намира причина да се гордее с делото на светите братя Кирил и Методий.
„Празнуваме културата и българското просвещение, което дава нашата идентичност и ни прави завършени хора. Празнуваме, че една нация създава култура и това е нейната мисия”, заяви народният представител. Той призова учителите да обичат своите ученици, защото те пишат разказа за тяхната просветителска мисия, за най-великата професия. Накрая Тинчев каза „Ученици, обичайте учителите си!Те ви правят мъдри и по-добри, карат ви да мечтаете!Зад всяко едно откритие стои един учител, зад всяко едно вдъхновение – винаги стои един учител. Честит празник и на добър час!”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete