Петък, 26 Април 2024, 04:14

185 години от рождението на Марк Твен

30 Ноември 2020, 16:04
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1161 1


На 30 ноември светът отбелязва 185 години от рождението на един от най-великите американски писатели за всички времена - Самюъл Лангхорн Клемънс, известен на всички с псевдонима си Марк Твен. По този повод днес бе организиран тематичен кът с негови литературни произведения в библиотеката при НЧ "Заря 1895" в град Правец. 

Авторът е роден през далечната 1835 г. във Флорида (Мисури).

В началото на 20. век Твен е смятан за „най-големият американски хуморист на своето време“, като дори го наричат „бащата на американската литература“. Години по-късно Ърнест Хемингуей пише: „Цялата съвременна американска литература произхожда от една книга на Марк Твен, наречена “Хъкълбери Фин“.

Марк Твен е автор на "Приключенията на Том Сойер", "Приключенията на Хъкълбери Фин" , "Принцът и просякът" и др.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Правчанин 3 Декември, 16:44

    Всичко добре, но...защо точно Дарчо Мицин избрахте да се надвеси над книгите? Той през живота си книга не е чел, а Вие сте го курдисали там! Толкова ли нямаше други статисти - млади ученици момчета и момичета да застанат за снимката? Макар че... от днешните деца едва ли някой чете книги каквито и да са! Струва им се смешно, тъпо и губене на време...нали в интернет има всичко, защо да четат?!? Предлагам елементарна анкета в прогимназията с въпрос - кой е чел нещо от Марк Твен и чувал ли е въобще за него? Ееехххх....а само до преди 20-ина години наистина се четеше, е...който пак имаше желание де...щото Дарчо и тогава ходеше като залюхан по улиците и баща му Кенти го гонеше да го бие с една пръчка! Е, стига толкова...увляхок се малко, но ми стана тъжно от снимките... :conf: :wink:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete