Петък, 26 Април 2024, 18:05

36 години град Правец

16 Октомври 2017, 21:58
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 6077 17


16 октомври е денят, в който преди 36 години малкото китно селце става град. От тогава започва историята на градеж, благоустрояване и просперитет. Днес с празничен спектакъл в Народно читалище "Заря 1895" бе отбелязана бележитата годишнина. 

Гости на празника бяха народният представител и лидер на БСП Корнелия Нинова, народният представител от БСП Иван Ченчев, Красимир Живков - зам. министър на околната среда и водите, Иван Гавалюгов - кмет на община Ботевград, Ирена Петрова- директор на РИОСВ-София, Петър Димитров -директор на Басейнова дирекция "Дунавски район", Александър Златанов - директор на Регионална здравна инспекция, почетни и заслужили граждани на община Правец, бивши и настоящи общински съветници и кметове.

За празника на Правец поздравителни адреси са изпратили президентът на Република България Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов, Николина Ангелкова- министър на туризма, Красимир Живков – зам.министър на околната среда и водите, Илиан Тодоров – областен управител на Софийска област, Генка Чавдарова – директор на Националното сдружение на общините, ген. Димитър Димитров – кмет на община Етрополе, Иван Гавалюгов – кмет на община Ботевград, Владимир Георгиев – кмет на община Самоков, Силвия Стойчева- председател на Общински съвет – Самоков, Магдалена Иванова – кмет на община Златица, Андрей Иванов – кмет на община Драгоман , Радостин Радев – кмет на община Костенец, Янка Такева - председател на синдикатите на българските учители, проф. д-р Цоло Вутов и др.

Приветствие към всички жители на град Правец и общината отправи кметът на община Правец Румен Гунински. Той благодари на всички общински ръководители, допринесли за развитието и благоустрояването на града, на всички общински съветници и граждани за приноса в развитието на града. Кметът благодари и на младите хора, които казаха в предшестващата програма, че обичат Правец като родно място.

Уважаеми съграждани, уверен съм, че всички ние обичаме своя град. Уверен съм, че всички ние ще работим за благополучието на нашия град“, заяви от сцената кметът Гунински. Той покани депутата Корнелия Нинова, която прочете поздравителен адрес от името на Националния съвет на БСП.

„Правец е един от емблематичните български градове, който е съхранил своята историческа идентичност и култура. Правец е град, който с годините отстоя мястото си, ролята си и символиката, която носи с гордост и самочувствие. Днес община Правец е пример за добро управление, за постигнати изключителни резултати в благоустрояването на този край. Пожелавам на жителите на общината здраве, благополучие и нови възможности, които ние сме убедени, че вие като кмет ще реализирате за една още по-европейска и модерна визия на града“. В своето слово, но вече в качеството си на бивш народен представител от Софийска област,  Нинова изрази своята гордост от управлението на кмета Румен Гунински , като подчерта: “Гордеем се с Вас, с вашия екип и с жителите на града, че го превърнахте в образец за цялата страна. Вашето управление е обърнато с лице само към едно - към живота на хората и към техните тревоги , към решаването на техните проблеми.

Празничната програма продължи с музикален поздрав към жителите на община Правец и гостите с изпълненията на фолклорен ансамбъл "Родопа" и със специалното участие на народната певица Валя Балканска и гайдаря Петър Янев.



Източник: balkanec.bg

Коментари (17)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 22:25

    Само не разбрах, тази от ляво на кмета жена му ли е? И май на всички ни стана ясно председателчето в ботевград като какъв я играе!

  • Отговори (0) (8)
    2. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 23:43

    А кметчето от Ботевград като какъв го играе?

  • Отговори (2) (2)
    3. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 04:45

    А на мен ми стана ясно, че авторката на репортажа, която е и лидерка на БСП в Ботевград се беше издокарала цялата в червено, за да се представи пред своята баш партийна шефка :D Не че не и отива, хубава жена е, ама като бърза за софрата след събитието да си проверява материала преди да го пусне: фамилията на шефката на РИОСВ е ПетКова, а не Петрова и също е от Правец, бивш еколог на общината. Иренчето също е хубава жена и се сърди като и сбъркаш името. :D Има и други правописни грешки....

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 07:23

    Инфо за №1: вляво от Правешкия кмет е г-жа Корнелия Нинова-лидер на БСП ако не знае №1. Вляво от Ботевградския кмет е Таня Борисова-директор на Историческия музей в Правец. Любомир Лилов ако не знаете е израснал в Правец, родителите му и до ден днешен живеят там. Любо много често си идва в родния дом.
    Въпрос на протоколна учтивост е при празник на града е да поканиш кметовете и председателите на ОбС на съседните общини, така, че присъствието на Лилов и Гавалюгов не е изненадващо. Спомням си, че редовно идваха и Георги Георгиев и М. Кирова / Й. Лалчева.

  • Отговори (5) (1)
    5. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 09:33

    Все пак Лилов си е Правешки кадър,те го назначиха на тази длъжност да Пречи, както и Тинчев.

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 10:10

    Ми къде е Мартин Тинчев

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Кева Лазарова 17 Октомври, 11:51

    До кога ще бъдем черногледи и във всяко едно събитие,което се отбелязва обръщаме внимание с насмешка и противопоставяне.Кметската длъжност е избираема и е мажоритарна и всеки може да се кандидатира,да е спечелил и да бъде сред гостите в Правец.

  • Отговори (5) (0)
    9. добавен от: Бай Суджук 17 Октомври, 14:24

    Защо не поканихте Власите и тем подобни отрепки , които издигнаха Правец , на "високо" ниво.

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 14:30

    Едно е от къде си друго е кой ти дава хляба и чий интереси трябва да защитаваш.Как в лицето на Лилов БОТЕВГРАДЧАНИ да припознаят свой защитник.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete