Събота, 27 Април 2024, 07:41

39-годишният Димитър издъхнал от кръвозагуба, разкъсан от петте кучета

7 Юни 2019, 18:56
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1066 1


39-годишният Димитър, който вчера бе нападнат от пет кучета порода "Кане Корсо" в софийското село Владо Тричков, е починал от остра кръвозагуба, след като е бил буквално разкъсан от озверелите животни. Мъжът е бил нападнат от кучетата, докато е носил в ръцете си кафе и лимонада, разхождайки се из селото. Това съобщиха на пресконференция от МВР и прокуратурата.

Директорът на МВР-София старши комисар Николай Спасов и уточни, че собственикът на кучетата бил намерен за няколко часа и задържан. На 41-годишния Йордан Карагьозов е повдигнато обвинение за това, че не е положил достатъчно грижи за животните. Той ще остане в ареста за 72 часа. Пред криминалистите мъжът признал, че кучетата-убийци са негови. Те били отглеждани във вилата на Йордан, която е в близост до мястото, където бил нападнат 39-годишния Димитър.

Когато кучетата атакували жертвата си, собственика го е нямало, допълни Спасов.

"Разследването за тoва деяние започна под надзора на Окръжна прокуратура - София, тъй като има настъпила смърт. Но след извършена аутопсия днес се установи, че лицето е починало от кръвозагуба и е наядено от кучета. През 2016 г. срещу Карагьозов имало сигнал и е бил предупреден да се грижи за кучетата, като общината в Своге е трябвало да проконтролира това", каза пък окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Тя обясни, че към настоящия момент са извършени два огледа на местопроизшествието. Петте кучета пък са иззети и са настанени във ветеринарна клиника, като им е назначена дентална експертиза.

Починалият мъж е живеел в селото и се е грижел за болната си майка. Той също е имал куче, но по време на нападението то не било с него.

Източник: dir.bg

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Юни, 22:01

    тия помияри да се умъртвят а собственика да не излиза от затвора

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete