Събота, 27 Април 2024, 07:23

4 април е ден на психолога

4 Април 2012, 08:10
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3547 4


На 4 април психолозите отбелязват своя професионален празник. Денят на психолога е обявен през 1995 година.Психологията е наука, която изучава умствените процеси и поведението на хората.
Психолозите се стремят да разберат ролята на умствените процеси в индивидуалното и общественото поведение, както и причиняващите ги физиологични и неврологични процеси.
Психологията обхваща също прилагането на това знание в различни сфери, включително проблеми от ежедневния живот и лечение на психически заболявания.
Честит професионален празник!

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: човек 2 Юли, 21:16

    Относно употребата на думите "луд", "лудост" и т.н по разни теми пиша- трябва да се знае, според разумни хора - нормален човек, не трябва да се присмива, да си прави шеги и т.н с хора, които са били лекувани в психиатрии, ходили на психиатър и т.н (а и много от хората (предимно мъже- може би предимно от г..ей мъжете- за които не знам дали могат да се променят или да осъзнаят грешния си път- дори и ако са ходили на лекар и т.н), които винаги са били на свобода или само и в затвор - са много по- агресивни, нередовни, опасни и т.н- от хората, които са били лекувани в психиатрии (а важното за хората, които са били лекувани в психиатрии и т.н- е да оздравеят и да се оправят, а не да стоят вечно в тях и прочие) и т.н). А с толкова страшни и садистични неща не трябва да се правят шеги и т.н. А определено (така аз мисля) психично болните и т.н хора в България и въобще по света - определено (така аз мисля) не трябва да бъдат наричани луди - а с някоя по-мека и прилична дума (примерна временно нестабилни, нередовни и т.н). Аз (а мисля, че и нормалните и интелигентни хора -независимо какви са етнически и т.н) мисля, че в цял свят трябва да отпадне съществуването на армии, танкове, оръжия, войски и т.н (а хората, които работят или са работили в подобни неща -трябва да си намерят други нормални професии). Съгласен съм с проверката с детектор на лъжата (включително и за написаното сега)- от мен.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: I write from abroad 8 Април, 23:00

    and I think need: peace on Earth and good among people

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: българин 4 Април, 21:04

    Аз не съм чувал някой човек ходил и прочие при психолог /и подобни на тях/ да е имал /след лечение, терапия и прочие - при тях/ подобрение, излекуване и прочие - може би само в най-добрия случай е нямал влошение след това!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: ^ 5 Април, 20:37

    и аз мисля, че трябва винаги любовта, смирението и истината да бъдат нашия пътеводител и цел, а не омразата, безсмислената критика и неприязънта....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete