Петък, 26 Април 2024, 14:48

93-ма деветокласници на Златаровската гимназия получиха дипломите си за основно образование

2 Юли 2015, 11:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2500 7


93-ма възпитаници на ПМГ “Акад.проф.д-р Асен Златаров” от девети клас получиха дипломите си за основно образование днес от 11.00 ч в Исторически музей – Ботевград. Много добър (5,27) е средният успех на 15-годишните Златаровци. Осем са пълните отличници. Те са както следва: Девети „А” клас с класен ръководител с класен ръководител Даниела Пенкова – Георги Дачев и Мартин Иванов; Девети „Б” клас с класен ръководител Цанка Маркова – Борислав Борисов, Цветелин Пенева и Цветомира Тодорова; Девети „В” с класен ръководител Поля Бързашка – Петя Гаврилова и девети „г” клас с класен ръководител Радка Иванович – Ивон Цонкова и Ивона Кулинска. Двадесет и седем пък са отличниците с успех над Мн.добър (5,50).

Директорът на ПМГ Даниела Колева приветства всички ученици, които получиха дипломите си. „Аз искам да ви поздравя, че получавате първото си свидетелство за основно образование. Трябва да го пазите, защото то ви е необходимо за придобиване на правоспособност за водачи на МПС. Тази година решихме малко по по-различен начин да раздадем вашите свидетелства – да бъдете уважени, така както са уважени абитуриентите”. Тя посочи, че Исторически музей е едно прекрасно място затова. По думите й денят и мястото не са случайни, тъй като зала „Орханиец” е домакин и на изложбата на Ради Делин, който също е възпитаник на Златаровската гимназия. Синът му Васил Делин е в шести клас в учебното заведение, допълни директорът. Даниела Колева поздрави всички отличници и съобщи техните имена в момента на връчване на дипломите им.

Пълният отличник Борислав Борисов е гордостта на ПМГ. Очаква се той да замине с още 4 български деца на олимпиада по География и икономика в Москва.
 

Радка Иванович прочете послание от името на всички класни ръководители към всички завършващи основно образование. „Ние навлизаме във века , в който образованието, знанията, професионалните навици ще играят определяща роля в съдбата на човека. Научете се да не губите времето си за празни неща, за „почивки”, които понякога са по-уморителни от най-тежката работа. Не затлачвайте ясния си ум с мътни потоци от глупава и безцелна информация”. Пазете го за учене, за усвояване на знания и навици, които само на млади години ще усвоите бързо и леко”. Тези мисли Иванович  цитира от „Писма за доброто и прекрасното” на Дмитрий Лихачов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Юли, 12:08

    Какво основно образование?! Какви дипломи в 9-ти клас. ПМГ “Акад.проф.д-р Асен Златаров” е наследник на гимназията и е за общообразователно, средно образование, доколкото знам? Основно образование се завършва в други, основни училища, обикновено на по-ранна възраст.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Юли, 12:21

    №1, и по мое време,ако нямаш основно образование не можеш да учиш в гимназията, където се получаваше средно образование. Явно с теб не сме следили перманентните 25-годишни реформи в образованието.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 2 Юли, 14:30

    Голяма новина...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 2 Юли, 22:24

    ха-ха :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 4 Юли, 22:53

    В 8 клас се завършва основно образование.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Юли, 16:58

    Мисля,че учениците от деветите класове получават дипломи за основно образование,защото те реално са учили в 8 клас като"подгответа"и там се учи основно език.А предметите,които учат учениците в другите основни училища се учат в девети клас.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Юли, 14:13

    abe idiot celiq 8 klas se ychi ezik 18 chasa sedmichno kato ne znaesh ne gowori prostak i se vyrvi s edna godina nazad :x :roll:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete