Петък, 26 Април 2024, 11:48

Академия за приложни науки ще бъде създадена в сградата на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий" Липница

14 Септември 2018, 11:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1080 1


Общински съвет обяви вчера, на извънредното си заседание от 16.00ч, освободена сградата на Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий" - с. Липница, която към настоящия момент не се ползва, за частна общинска собственост.

Причината - поради отпаднало предназначение за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение. Досега имотът бе публична общинска собственост и предстои да бъде включен в Програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост в община Ботевград през 2018г.


Училището е с площ от 3600 кв.м. и е построено през 1963 г. До процедурата се стигна, тъй като има проявен интерес за ползване за образователни цели от неправителствена организация, която изцяло се занимава с обучение на млади хора.


Училището е посетено от професор, който има разкрита академия със същия предмет на дейност в Пловдив, където млади българчета се обучават по роботика, приложна математика и информатика. По думите на кмета Иван Гавалюгов почетен председател на обучителната организация е академик Благовест Сендов.


„Желанието е да предоставим сградата за възможно най-дълъг срок. Моето лично намерение е да го предоставим за безвъзмездно ползване с ангажимент да извършат необходимия ремонт в сградата, която се нуждае от спешен ремонт на покрива. Ние трябва да сме радостни от факта, че някой проявява интерес там да се развива учебна дейност”, посочи Гавалюгов. По думите му обучението на децата ще е съботно-неделно. Сградата няма да се продава или общината да влиза в публично-частно партньорство, уточни кметът.

Двадесет общински съветници подкрепиха предложението на кмета Иван Гавалщгов, един се въздържа – общинският съветник Георги Георгиев.


Да припомним, че сградата на Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий" - с. Липница със Заповед №РД-14-66 от 12 юли 2018 г. на Министъра на образованието и науката се преобразува считано от 01.09.2018 г. заедно с Основно училище „Васил Левски" - с. Новачене в Основно училище „Васил Левски" - с. Новачене, община Ботевград.Учениците от Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий" - с. Липница и Основно училище „Васил Левски" - с. Новачене продължат образованието си в Основно училище „Васил Левски" - с. Новачене.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 08:00

    Цивката за директор става

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete