Събота, 27 Април 2024, 07:32

Ако концесионерът на “Мали лаг” внесе дължимите суми в 7-дневен срок, общината ще му върне концесията

10 Юли 2012, 20:02
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4156 2


 31 110 лева  дължи концесионерът на язовир “Мали лаг” на Община Ботевград. Задължението е за период от 2 г. и 2 месеца, каза кметът Георги Георгиев и посочи,че това е основният мотив да поиска прекратяване на 15-годишния договор.
Язовирът е отдаден на концесия преди 10 години на фирма  “Лагуна 2001” с управител Михаил Чапанов.  През 2009 г. покойният Георги Йотов е продал 51% от фирмата на сегашния концесионер Веселин  Вутов.
По време на обсъждането на проекто-решението  общинският съветник от РЗС Цветан Цолов  заяви, че е провел разговор с г-н Вутов и той е заявил, че ще направи плащане към Общината, тъй като е спечелил европейски проект  за 1 600 000 лева за развитие на рибарството и спортния риболов. Цолов даде предложение до следващото заседание на Общинския съвет на 28-ми юли да се даде отсрочка за погасяване на задължението. Ако г-н Вутов не го направи, съветниците да гласуват прекратяване на договора му.
Кметът Георги Георгиев изрази съмнение,че концесионерът ще плати, тъй като той 20 пъти му е заявявал, че ще плати и не го е правил. Градоначалникът обясни, че преди две години фирмата е обещала да внесе вноските и помолила за отсрочка за натрупан дълг от 17 хил. лева. Тогава Георгиев оттеглил докладната записка за прекратяване на договора за концесията. Впоследствие Вутов  платил само 3-4 хил. лв. и от 2010 година отново спрял да плаща.
Кметът отправи директен въпрос към Цолов защо защитава фирмата. Съветникът ясно заяви мотивите си, че фирмата е спечелила проект с европейско финансиране в резултат на което ще подобри инфраструктурата на язовира- ремонт на стената, полагане на  ограждение около  язовира и ще разкрие 15 работни места. В  случай,  че му бъде  прекратена концесията, нямада получи финансиране.В отговор на това Георгиев попита „Как смятате, че общината ще завери проект за 1 милн. и 600 хил.лв при положение, че фирмата дължи 30 хил.лв. Ако внесе парите в 7-дневен срок, на следващта сесия ще внеса докладна като 1-ва точка от Дневния ред да не се прекратява концесията с фирмата”, обеща кметът. По-късно Цветан Цолов оттегли предложението си.
Деветнадесет общински съветника гласуваха „за” прекратяване сключения на 29.12 2002 г. договор за концесия с „Лагуна 2001” ЕООД. Цветан Цолов гласува против , а Яница Иванова не участва в гласуването.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Юли, 22:45

    Нему ли омръзна на ТУхлара да развале бизнеса на хората, иска никой освен той да неможе да изкарва пари в тази община.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Юли, 14:17

    Tам се намира най-голямото дърво на ГИНКО БИЛОБА,което съм виждала. http://www.ginkg.org/ Великото чудо Гинко билоба Да, такова дърво е много полезно. Най-добре е и за децата добре поддържана градинка, а не само някакви плочки или заведения!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete