Събота, 27 Април 2024, 00:53

Амортисьори SACHS vs BOGE или кое дете да изберем

27 Септември 2016, 09:10
(1) (0)
България - Новини
Прочетена: 6567


Сравнението между двете марки амортисьори - SACHS и BOGE, не е случайно съвпадение. И двете марки се произвеждат от една фирма - немската ZF, основана през 1915 година. Но не винаги е било така. През 1929 година Адолф Боге основава заедно със сина си BogeundSohnKG, която се занимава с производството на различни инструменти. скоро след старта фирмата започва разширява асортимента на произвежданите изделия и започва да парави и амортисьори. Успешната ценова политика и семейната традиция правят компанията успешна вече 100 години. През 80-те години тя сменя името на BogeAG, а 6 години по-късно се обединява с Fichtel& Sachs. Така се появява компанията MannesmannSachsAG, която в последствие се обединява с ZF.
 
Така че амортисьори с различни имена като SACHS и BOGE се изработват в едни и същи фабрики и според експертите са с еднакво качество. Съществуването на различни наименования, които е модно да се наричат брандове, е по-скоро маркетингов подход. Част от него е решението на ZF да разпространява в дадена европейска страна само един от брандовете си, а в друга държава - другия. В он лайн магазина AVTOCHASTIONLINE24.BG обаче могат да се открият и двата вида амортисьори. От марката Sachs могат да се намерят на изключително изгодни за България цени хидравлични и газови амортисьори Super Touring. Освен това асортиментът с нови резерни части осигурява и Sachs Advantage и Sachs   Unlimited - саморегулиращи се амортисьори за спортни коли.
От серията на Boge в он лайн авто магазина може да се намерят амортисьорите Automatic, предназначени за различни модели и марки автомобили. Те са и много популярни сред шофьорите. Boge Turbo са предназначени за любителите на високи скорости, без това да ги прави по-скъпи. Boge Extreme са отличен избор за джипове и високопроходими коли. 
 
Производители и експерти признават, че разликата между SACHS и BOGE е предимно в името и е просто рекламен трик на немската компания. Конструкцията на двата вида е почти идентична. С Sachs по-често се експериментира, но това не винаги води до най-добрите резултати. Що се отнася до амортисьорите EXCEL-G, те са двутръбни газови и са част от продуктовата гама на японската фирма KYB. Тяхното голямо предимство е, че не позволяват смесването на газ и течност, което е често 


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete