Събота, 27 Април 2024, 04:10

Аурубис България е основен партньор на академия „Иновация в действие“

11 Април 2016, 00:01
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 1258 0


Днес бе даден старт на третото издание на академия „Иновация в действие“. Инициативата на „Солвей Соди“ е със социален характер и има за цел да инвестира в младите хора, като развива техните знания и практически умения в създаването на иновативни проекти. През настоящата година проектът се подкрепя от Аурубис България, както и от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

В третото издание на „Иновация в действие“ ще бъдат избрани над 100 иновативни млади хора, които имат желание да реализират устойчиви проекти в сферата на технологичните и социални иновации, здравословния живот и безопасността. На събитието присъстваха Тим Курт – изпълнителен директор на "Аурубис България", Спирос Номикос - изпълнителен директор на "Солвей Соди", Огнян Траянов - председател на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН и член на журито, и Цветелина Тенева - основател на The Business Institute.
„Аурубис България АД традиционно подкрепя развитието на образованието на младите хора. Ние вярваме, че „Иновация в действие“ е успешен формат, където хората говорят за иновации и научни постижения по разбираем и атрактивен начин. Един от основните приоритети на стратегията за корпоративна социална отговорност на Аурубис България винаги е бил подкрепата на проекти, свързани с образованието. Това е и главната причина компанията да продължава да подкрепя младите хора, като им дава възможност да получат знания и възможности за бъдещо развитие в България“, сподели Тим Курт по време на старта на събитието. 

Академията се провежда от 2013 г. и е под наслов „Направи света по-добър”. В нея могат да участват млади хора – настоящи студенти или завършили в рамките на последните пет години. Академията има конкурсен характер, като ще се оценяват устойчиви, иновативни идеи, допринасящи за икономическото и социално развитие на нашето общество. 

Целта на академията е да се изгради разбиране, знания и умения за устойчиви иновации у участниците, да се повиши мотивацията и увереността за реализация им, както и те да получат подкрепа и експертно мнение в представянето на идеите си. 
Всички участници ще минат през серия от безплатни обучения, които да изградят у тях разбиране, знания и умения за устойчиви иновации. В хода на академията те ще получат подкрепа и експертно мнение при разработването на проектите си от ментори и лектори-практици. Най-добрите три проекта, избрани от престижно жури, ще получат специални образователни награди – безплатно участие в  лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел и магистратура по иновации, предприемачество и финанси в България.
Трите предложения, оценени от авторитетното жури с най-високи резултати, ще бъдат обявени на официално награждаване, което ще се състои в началото на 2017 г.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete