Петък, 26 Април 2024, 22:16

Бъдещите звезди сред футболните треньори

14 Януари 2021, 07:11
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 833


Отдавна мина времето, когато младостта и липсата на опит се считаха за недостатък при футболните треньори. Напротив, вече ставаме свидетели на любопитна промяна в методиката на клубовете в големите първенства. Все повече отбори залагат на по-млади наставници, въпреки липсата им на достатъчно опит. И трябва да отбележим, че в много случаи резултатите са отлични. Според различни букмейкъри българия следващите отлични тактици ще бъдат лидери на треньорската позиция в бъдеще.

Юлиян Нагелсман (РБ Лайпциг)
Определян за един от най-перспективните треньори на Германия, Юлиян Нагелсман вече изгражда своя авторитет не само в Бундеслигата, но и в европейските турнири. През сезон 2019/20 Нагелсман изведе “червените бикове” до първи 1/2-финал в Шампионската лига, докато в немското първенство Лайпциг са сред фаворитите за място в Топ 4. Определено бъдещето е пред него.

Роберто Де Дзерби (Сасуоло)
Да застанеш начело на скромен клуб като Сасуоло и да го наложиш в Топ на Серия А - е, това определено не е малко. Само на 41 години, Роберто Де Дзерби вече се утвърждава като един от наистина качествените треньори в Калчото. Въпрос на време е той да застане начело на някой от грандовете в италианския елит. И наистина ще го заслужава.

Жулиен Стефан (Рен)
Насочваме се към френската Лига 1, където 40-годишният специалист Жулиен Стефан превърна Рен в един от най-добрите отбори във Франция. Стефан вече класира бившия тим на Георги Иванов в Шампионската лига, а сега ще се опита да го стори отново. В момента Рен е един от най-грамотните тактически отбори в Лига 1, а “виновник” за това е техният млад треньор.

Диего Мартинес (Гранада)
Никой не очакваше, че 40-годишният Диего Мартинес може да превърне малкия Гранада в отбор, за който не е никакъв проблем да бъде в Топ 10 на испанската Ла Лига. Все пак говорим за клуб, който обикновено се бор ида не изпадне във втория ешалон. Мартинес обаче успя да го стори. Макар и да не разполага с висок бюджет или популярни в световен мащаб футболисти, специалистът доказа, че с добра работа всичко е възможно. Въпрос на време е Диего Мартинес да поеме по-голям клуб в Ла Лига.

Рубен Аморим (Спортинг Лисабон)
Португалия винаги е имала силна треньорска школа, а имена като Жозе Моуриньо, Андре Вилаш-Боаш и Нуно Санто са доказателство за това. През 2020 година грандът Спортинг Лисабон взе рисковано решение, поверявайки отбора на едва 35-годишния специалист и бивш национал на страната Рубен Аморим. Преди това той направи добро впечатление с работата си в Спортинг Брага, където спечели Купата на лигата на Португалия. Определено Аморим е име, което ще следим наистина внимателно в бъдеще.

Микел Артета (Арсенал)
Когато си имал възможността да бъдеш асистент на Пеп Гуардиола, а като футболист с години си се учил от Арсен Венгер, определено това е страхотен атестат за бъдещето. Мениджърът на Арсенал Микел Артета все още няма 40 години, но той вече спечели два трофея с “топчиите” - ФА Къп и Комюнити Шийлд. Младият испанец ще се опита да докаже, че е взел най-доброто от своите учители в занаята.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete