Неделя, 18 Април 2021, 11:03

Българският трибагреник грейна на скалата до Разбоишкия манастир

4 Март, 19:26
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 641 0


Група млади момчета от Годеч спуснаха и закрепиха българското знаме на скалата при Разбоишкия манастир “Въведение Богородично”. Идеолог на инициативата е Цветан Борисов. Той споделя, че идеята се появила още преди няколко години, тъй като мястото е уникално и много зареждащо.

Есента той и негови приятели изградили дървена платформа с пейки в балкана над град Годеч. Именно там една вечер Цветан се сеща за своята идея, за знамето, и на майтап я подхвърля на приятелите си. Те от своя страна веднага я подкрепили. Едно от момчетата, Дойчо Дойчев намира фирма за ушиване на знамена по поръчка. Тя дава оферта, след което ентусиастите я одобрили и събрали пари.

Групата е говорила с монахинята, която стопанисва манастира. Тя се зарадвала и дала разрешение !

Двамата алпиниста които са монтирали знамето на скалата са Борислав Наков и Цветан Борисов, които практикуват скалното катерене.

Останалите момчета осъществили идеята са Венислав Георгиев, Дойчо Дойчев, Боян Михайлов, Александър Александров, Александър Георгиев, Вилизар Николинов и Георги Георгиев – всичките от Годеч.

Към инициативата със спускането на трибагреника, те са монтирали и 5 нови упъващи табели, от центъра на село Разбоище до манастира.

Предвижда се знамето да остане на скалата за постоянно и да се демонтира само за зимния период.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

Анкета » коментари (1)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

отговори
Да (26)
70% Complete
Не (18)
70% Complete